گیاه دارویی برای چربی خون

گیاه دارویی برای چربی خون و معرفی 7 درمان طبیعی برای کلسترول بالا

  • گون
  • زالزالک
  • بذر کتان
  • ماهی
  • برنج مخمر قرمز
  • مکمل های گیاهی
  • سیر

مزایا و معایب
رژیم غذایی و سبک زندگی
داروها

درمان های طبیعی برای بیماری قلبی به کنترل کلسترول و کاهش فشار خون کمک می کند، اما شواهد کمیاب است.

 

گیاه دارویی برای چربی خون

تعداد کمی از محصولات طبیعی می توانند کلسترول را از نظر بالینی کاهش دهند.

با این حال، بسیاری از مردم موفقیت هایی را با درمان های جایگزین تجربه کردند و برخی از مکمل های کاهش دهندگی کلسترول و درمان های طبیعی  مفید می باشند.

قبل از اینکه هر گونه درمان جایگزین را امتحان کنید، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید تا مشخص شود که آیا آنها برای شما بی خطر هستند یا خیر.

ترکیبات موجود در برخی از درمان های جایگزین می توانند با برخی داروها تداخل کنند یا عوارض جانبی مضری دارا باشند.

1. گون

گون گیاهی است که برای حمایت از سیستم ایمنی در طب سنتی چینی استفاده می شود. دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است.

گون را یک “آداپتوژن” در نظر می گیرند. این بدان معنی است که اعتقاد بر این است که از بدن در برابر استرس های مختلف محافظت می کند.

مطالعات محدود نشان می دهد که گون فواید زیادی برای قلب شما دارد. اما  آزمایش‌های بالینی با کیفیت بالا بر روی انسان به طور کلی فاقد منبع قابل اعتماد هستند.

تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم چگونه گون ممکن است بر سطح کلسترول و سلامت کلی قلب شما تأثیر بگذارد.

2. زالزالک

زالزالک درختچه ای است مربوط به گل رز. توت ها، برگ ها و گل های آن از زمان امپراتوری روم برای مشکلات قلبی استفاده می شد.

برخی از مطالعات نشان می دهند که این گیاه درمانی موثر برای اشکال خفیف نارسایی قلبی است. شواهد علمی کافی برای فهم اینکه آیا زالزالک برای سایر مشکلات قلبی موثر است یا خیر وجود ندارد.

همچنین، زالزالک می‌تواند با بسیاری از داروهای تجویزی و گیاهان دیگر تداخل منفی دارا باشد.

 

گیاه دارویی برای چربی خون
گیاه دارویی برای چربی خون

 

3. دانه کتان

دانه کتان از گیاه کتان می آید. هم دانه کتان و هم روغن بذر کتان حاوی مقادیر بالایی از اسید آلفا لینولنیک (ALA) هستند. این یک اسید چرب امگا 3 است که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

برخی از مطالعات نشان می دهد که  دانه کتان  به کاهش کلسترول کمک می کند، به ویژه در میان افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند و زنان یائسه.

4. مکمل های روغن ماهی با اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 نیز در ماهی و روغن ماهی یافت می شود. ماهی قزل آلا، ماهی تن، قزل آلای دریاچه ای، شاه ماهی، ساردین و سایر ماهی های چرب به ویژه منابع غنی هستند.

کارشناسان مدتهاست بر این باورند که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک می کند.

سایر مواد مغذی موجود در ماهی یا ترکیبی از آن مواد مغذی و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به محافظت از قلب شما کمک کند.

مصرف یک یا دو وعده ماهی چرب در هفته, احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد.

اگر بیماری قلبی دارید، می توانید از مصرف مکمل های اسید چرب امگا 3 یا خوردن سایر غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 نیز بهرمند شوید.

به عنوان مثال، گردو، روغن کانولا و سویا منابع خوبی هستند. شواهد در مورد فواید مصرف ماهی با اسیدهای چرب امگا 3 قوی تر از مصرف مکمل ها یا خوردن سایر غذاها است.

5. برنج مخمر قرمز گیاه دارویی برای چربی خون

برنج مخمر قرمز یک داروی سنتی چینی و مواد پخت و پز است. از کشت برنج قرمز با مخمر تهیه می شود.

برخی از محصولات برنج مخمر قرمز حاوی مقادیر قابل توجهی موناکولین K هستند. این ماده از نظر شیمیایی با ماده فعال داروی کاهش دهنده کلسترول لواستاتین یکسان است.

محصولات برنج مخمر قرمز حاوی این ماده ممکن است به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک کند.

سایر محصولات برنج مخمر قرمز حاوی مقدار کمی موناکولین K هستند. برخی نیز حاوی آلاینده ای به نام سیترینین هستند. این آلاینده می تواند باعث نارسایی کلیه شود.

در بسیاری از موارد، هیچ راهی برای شما وجود ندارد که بدانید کدام محصولات حاوی موناکولین K یا سیترینین هستند. بنابراین، تشخیص اینکه کدام محصول موثر یا ایمن خواهد بود، دشوار است.

6. مکمل های گیاهی استرول و استانول

استرول‌های گیاهی و استانول‌ها موادی هستند که در بسیاری از میوه‌ها، سبزیجات، مغزها، دانه‌ها، غلات و سایر گیاهان یافت می‌شوند.

برخی از غذاهای فرآوری  نیز با استرول های گیاهی یا استانول ها غنی می شوند، مانند مارگارین غنی، آب پرتقال یا محصولات ماست.

استرول های گیاهی و استانول ها ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. آنها به جلوگیری از جذب کلسترول توسط روده کوچک شما کمک می کنند.

این عمل می تواند سطح کلسترول بد (LDL) را در خون شما کاهش دهد.

7. سیر

سیر یک پیاز خوراکی است که برای هزاران سال به عنوان یک ماده آشپزی و دارو استفاده می شود. می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. همچنین به شکل مکمل، به صورت کپسول یا قرص موجود است.

برخی تحقیقات نشان می دهد که سیر  به کاهش فشار خون، کاهش سطح کلسترول خون و کاهش سرعت پیشرفت آترواسکلروز کمک می کند.

به عنوان مثال، برخی از مطالعات نشان دادند که مصرف سیر به مدت 1 تا 3 ماه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

مزایا و معایب درمان های طبیعی

مزایای درمان های طبیعی

  • اکثر داروهای طبیعی بدون نسخه قابل دسترسی هستند.
  • برخی از افراد هنگامی که با برنامه درمانی استاندارد خود استفاده می شوند، داروهای طبیعی را مفید می دانند.

گیاه دارویی برای چربی خون

معایب درمان های طبیعی

  • هیچ مدرکی مبنی بر اینکه داروهای جایگزین یا گیاهی به تنهایی می توانند کلسترول را کاهش دهند وجود ندارد.
  • اکثر داروهای طبیعی کنترل نشده هستند، به این معنی که برخی از عوارض جانبی ممکن است ناشناخته باشند.

تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی

شما همچنین می توانید عادات سبک زندگی سالم را برای کمک به مدیریت سطح کلسترول خون خود اتخاذ کنید. مثلا:

  • اگر سیگار می کشید، به ترک آن فکر کنید.
  • وزن متناسب با نوع بدن خود را حفظ کنید.
  • سعی کنید بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.
  • از غذاهای مفید برای قلب و غذاهای غنی از فیبر محلول و اسیدهای چرب امگا 3 بیشتر استفاده کنید.
  • مصرف غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده را محدود کنید. به عنوان مثال روغن زیتون را جایگزین کره کنید.
  • به حذف چربی های ترانس از رژیم غذایی خود فکر کنید.
  • مشروبات الکلی مصرف نکنید.
  • اقداماتی را برای کاهش استرس انجام دهید.

 

داروهایی برای کلسترول بالا

انواع داروها نیز برای کاهش کلسترول بالا در دسترس هستند. برای مثال، پزشک ممکن است تجویز کند:

  • استاتین ها (لوواستاتین، آتورواستاتین)
  • مهارکننده های جذب کلسترول (کلستیرامین)
  • داروهای تزریقی (اولوکوماب)

 

کلسترول بد خون چیست؟

کلسترول نوعی چربی در خون شماست. اگرچه بدن شما تمام کلسترول مورد نیاز خود را تولید می کند، اما از غذاهایی که می خورید نیز کلسترول دریافت می کنید.

ژنتیک، سن، رژیم غذایی، سطح فعالیت و سایر عوامل بر خطر ابتلا به کلسترول بالا تأثیر می گذارد.

کلسترول بالا یکی از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی است. احتمال ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی را افزایش می دهد.

همچنین می تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد. به ویژه، سطوح بالای کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) خطر ابتلا به این شرایط را افزایش می دهد. کلسترول LDL را اغلب کلسترول “بد” می نامند.

اگر کلسترول بالا دارید، پزشک ممکن است داروها یا تغییر سبک زندگی را تجویز کند.

به عنوان مثال، حفظ وزن مناسب برای اندازه بدن، افزایش فعالیت بدنی، مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی و ترک سیگار می تواند به کاهش سطح کلسترول شما کمک کند.

10 نکته برای کاهش کلسترول با رژیم غذایی

کلسترول یک ماده مومی شکل است که توسط کبد تولید می شود و با خوردن محصولات حیوانی مانند گوشت، لبنیات و تخم مرغ به دست می آید.

اگر مقدار زیادی از این ماده را از غذا مصرف کنید، کبد شما کلسترول کمتری تولید می کند، بنابراین کلسترول رژیم غذایی به ندرت تأثیر زیادی بر سطح کلسترول کل دارد.

با این حال، خوردن مقادیر زیادی چربی اشباع شده، چربی ترانس و قندها می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد.

به خاطر داشته باشید که انواع مختلفی از کلسترول وجود دارد.

گیاه دارویی برای چربی خون

در حالی که کلسترول HDL “خوب” ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد، سطوح بالای کلسترول “بد” LDL، به ویژه زمانی که اکسید شود، با افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است .

این به این دلیل است که کلسترول LDL اکسید شده بیشتر به دیواره شریان‌ها می‌چسبد و پلاک‌هایی را تشکیل می‌دهد که این رگ‌های خونی را مسدود می‌کنند.

در اینجا 10 نکته برای کاهش کلسترول با رژیم غذایی و کمک به کاهش خطر بیماری قلبی آورده شده است.

1. غذاهای غنی از فیبر محلول بخورید

فیبر محلول در مقادیر زیادی در لوبیا، حبوبات، غلات کامل، کتان، سیب و مرکبات یافت می شود.

انسان فاقد آنزیم های مناسب برای تجزیه فیبر محلول است، بنابراین در دستگاه گوارش شما حرکت می کند، آب را جذب می کند و خمیر غلیظی را تشکیل می دهد.

در حین حرکت، فیبر محلول صفرا را جذب می کند، ماده ای که توسط کبد تولید می شود تا به هضم چربی ها کمک کند. در نهایت، هم فیبر و هم صفرای چسبیده در مدفوع شما دفع می شود.

صفرا از کلسترول ساخته شده است. بنابراین زمانی که کبد شما نیاز به تولید صفرای بیشتری دارد، کلسترول را از جریان خون شما خارج می کند که به طور طبیعی سطح کلسترول را کاهش می دهد.

مصرف منظم فیبر محلول با کاهش 5 تا 10 درصدی کلسترول تام و کلسترول بد LDL در کمتر از چهار هفته مرتبط است.

مصرف حداقل 5 تا 10 گرم فیبر محلول در هر روز برای حداکثر اثرات کاهش کلسترول توصیه می شود، اما فواید آن در مصرف کمتر 3 گرم در روز مشاهده می شود.

خلاصه
فیبر محلول با جلوگیری از جذب مجدد صفرا در روده، که منجر به دفع صفرا در مدفوع می شود، کلسترول را کاهش می دهد.

بدن شما کلسترول را از جریان خون بیرون می کشد تا صفرای بیشتری تولید کند، بنابراین سطح آن را کاهش می دهد.

2. از میوه ها و سبزیجات فراوان لذت ببرید

مصرف میوه ها و سبزیجات یک راه آسان برای کاهش سطح کلسترول LDL است.

مطالعات نشان می دهد که بزرگسالانی که حداقل چهار وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف می کنند نسبت به افرادی که کمتر از دو وعده در روز می خورند، تقریباً 6 درصد سطح کلسترول LDL کمتری دارند.

میوه ها و سبزیجات همچنین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند که از اکسید شدن کلسترول LDL و تشکیل پلاک در شریان های شما جلوگیری می کند.

این اثرات کاهش دهندگی کلسترول و آنتی اکسیدانی با هم می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.

تحقیقات نشان می دهند افرادی که بیشترین میوه و سبزیجات می خورند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند، 17 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی در طی 10 سال قرار دارند.

خلاصه
خوردن حداقل چهار وعده میوه و سبزیجات در روز می تواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد و اکسیداسیون LDL را کاهش دهد که ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

گیاه دارویی برای چربی خون

3. با گیاهان و ادویه ها بپزید

گیاهان و ادویه ها نیروگاه های تغذیه ای مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.

مطالعات انسانی نشان می دهند که سیر، زردچوبه و زنجبیل به ویژه در کاهش کلسترول زمانی که به طور منظم مصرف شوند موثر هستند.

در واقع، خوردن فقط یک حبه سیر در روز به مدت سه ماه برای کاهش کلسترول تا 9 درصد کافی است.

علاوه بر کاهش کلسترول، گیاهان و ادویه ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که از اکسید شدن کلسترول LDL جلوگیری می کنند و تشکیل پلاک ها را در شریان های شما کاهش می دهند.

حتی اگر گیاهان و ادویه‌ها معمولاً به مقدار زیاد مصرف نمی‌شوند، می‌توانند به میزان قابل توجهی در مقدار کل آنتی‌اکسیدان‌های مصرفی در روز کمک کنند.

پونه کوهی خشک، مریم گلی، نعناع، ​​آویشن، میخک، فلفل دلمه ای و دارچین حاوی برخی از بالاترین تعداد آنتی اکسیدان ها و همچنین گیاهان تازه مانند پونه کوهی، مرزنجوش، شوید و گشنیز هستند.

خلاصه
گیاهان و ادویه جات تازه و خشک می توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند. آنها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که از اکسید شدن کلسترول LDL جلوگیری می کنند.

4. انواع چربی های غیراشباع بخورید

دو نوع اصلی چربی در غذا یافت می شود: اشباع و غیر اشباع.

در سطح شیمیایی، چربی‌های اشباع شده حاوی پیوند دوگانه نیستند و بسیار مستقیم هستند و به آن‌ها اجازه می‌دهد به طور محکم بسته شوند و در دمای اتاق جامد بمانند.

چربی های غیر اشباع حاوی حداقل یک پیوند مضاعف هستند و شکل خمیده ای دارند که مانع از اتصال محکم آنها به یکدیگر می شود. این ویژگی ها آنها را در دمای اتاق مایع می کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که جایگزینی بیشتر چربی‌های اشباع شده با چربی‌های غیراشباع می‌تواند کلسترول کل را تا ۹ درصد و کلسترول بد LDL را تا ۱۱ درصد کاهش دهد.

مطالعات طولانی‌مدت همچنین نشان داد که افرادی که چربی‌های غیراشباع بیشتری و چربی‌های اشباع کمتری مصرف می‌کنند، در طول زمان سطوح کلسترول پایین‌تری دارند.

غذاهایی مانند آووکادو، زیتون، ماهی های چرب و آجیل حاوی مقدار زیادی چربی غیراشباع برای سلامت قلب هستند، بنابراین مصرف منظم آنها مفید است.

 

گیاه دارویی برای چربی خون
روغن زیتون فرابکر

گیاه دارویی برای چربی خون

خلاصه

مصرف بیشتر چربی‌های غیراشباع و چربی‌های اشباع کمتر در طول زمان با کاهش کلسترول تام و سطوح «بد» LDL مرتبط است.

آووکادو، زیتون، ماهی های چرب و آجیل به ویژه سرشار از چربی های غیراشباع هستند.

5. از چربی های ترانس مصنوعی اجتناب کنید

در حالی که چربی های ترانس به طور طبیعی در گوشت قرمز و محصولات لبنی وجود دارد. منبع اصلی اکثر مردم چربی ترانس مصنوعی است که در بسیاری از رستوران ها و غذاهای فرآوری استفاده می شود.

چربی‌های ترانس مصنوعی با هیدروژنه کردن – یا افزودن هیدروژن به – چربی‌های غیراشباع مانند روغن‌های گیاهی برای تغییر ساختار و جامد نمایی آن‌ها در دمای اتاق تولید می‌شوند.

چربی های ترانس جایگزین ارزانی برای چربی های اشباع شده طبیعی هستند و به طور گسترده توسط رستوران ها و تولید کنندگان مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.

با این حال، تحقیقات اساسی نشان می دهد که مصرف چربی های ترانس مصنوعی کلسترول LDL “بد” را افزایش می دهد. کلسترول HDL “خوب” را کاهش می دهد و با 23٪ بیشتر خطر بیماری قلبی مرتبط است.

مراقب کلمات “جزئی هیدروژنه” در لیست مواد تشکیل دهنده باشید. این عبارت نشان می دهد که غذا حاوی چربی ترانس است و باید از آن اجتناب کرد.

چربی های ترانس طبیعی موجود در گوشت و محصولات لبنی نیز می توانند کلسترول LDL را افزایش دهند. با این حال، آنها به اندازه کافی کم هستند که به طور کلی یک خطر بزرگ برای سلامتی محسوب نمی شوند.

خلاصه

چربی های ترانس مصنوعی با سطوح بالاتر کلسترول LDL و افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند.

اخیراً مکثر کشورها مثل ایالات متحده استفاده از آنها را در رستوران ها و غذاهای فرآوری شده ممنوع کرده است و اجتناب از آنها را آسان تر می کند.

گیاه دارویی برای چربی خون

6. قند اضافه شده کمتری بخورید

فقط چربی های اشباع و ترانس نیستند که می توانند سطح کلسترول را افزایش دهند. خوردن قندهای اضافه شده بیش از حد می تواند همین کار را انجام دهد.

یک مطالعه نشان داد که بزرگسالانی که 25٪ از کالری خود را از نوشیدنی های استحصالی با شربت ذرت با فروکتوز بالا مصرف می کردند، تنها در دو هفته 17٪ افزایش کلسترول LDL را تجربه کردند.

حتی نگران‌کننده‌تر، فروکتوز تعداد ذرات کوچک و متراکم کلسترول LDL اکسید شده را افزایش می‌دهد که به بیماری قلبی شدت می بخشد.

بین سال‌های 2005 تا 2010، حدود 10 درصد از آمریکایی‌ها بیش از 25 درصد کالری روزانه خود را از قندهای موجود در نوشیدنی مصرف می‌کردند.

بر اساس یک مطالعه 14 ساله، این افراد تقریباً سه برابر بیشتر از افرادی که کمتر از 10٪ کالری خود را از قندهای افزوده دریافت می کنند، در اثر بیماری قلبی جان خود را از دست می دهند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که برای زنان و کودکان بیش از 100 کالری (25 گرم) شکر اضافه شده و برای مردان بیش از 150 کالری (37.5 گرم) در روز مصرف نکنید.

شما می توانید با مطالعه دقیق برچسب ها و انتخاب محصولات بدون قند  در صورت امکان به این اهداف دست یابید.

خلاصه
دریافت بیش از 25 درصد کالری روزانه از قندهای افزوده می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد. و خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی را بیش از دو برابر کند. با انتخاب غذاهای بدون قند افزودنی تا حد امکان کاهش دهید.

7. از رژیم غذایی مدیترانه ای لذت ببرید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای ایجاد تغییرات سبک زندگی، پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای است.

رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون، میوه ها، سبزیجات، آجیل، غلات کامل و ماهی است و گوشت قرمز و بیشتر لبنیات کم است.

الکل، معمولا به شکل شراب قرمز، در حد اعتدال همراه با وعده های غذایی مصرف می شود.

از آنجایی که این سبک غذا خوردن شامل بسیاری از غذاهای کاهش دهنده کلسترول است و از بسیاری از غذاهای افزایش دهنده کلسترول اجتناب می کند، برای قلب بسیار مفید است.

در واقع، تحقیقات نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای برای حداقل سه ماه، کلسترول LDL را به طور متوسط ​​8.9 میلی گرم در دسی لیتر (dL) کاهش می دهد.

همچنین خطر بیماری قلبی را تا 52 درصد و خطر مرگ را تا 47 درصد در صورت پیگیری حداقل چهار سال کاهش می دهد.

 

خلاصه
وعده های غذایی مدیترانه ای سرشار از میوه ها، سبزیجات، گیاهان دارویی، ادویه جات ترشی جات، فیبر و چربی های غیر اشباع است.

پیروی از این نوع رژیم غذایی می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

گیاه دارویی برای چربی خون

8. بیشتر سویا بخورید

دانه های سویا سرشار از پروتئین و حاوی ایزوفلاون ها هستند، ترکیبات گیاهی که از نظر ساختار شبیه به استروژن هستند.

تحقیقات نشان می دهد که پروتئین سویا و ایزوفلاون ها دارای اثرات قوی در کاهش کلسترول هستند و می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهند.

در واقع، مصرف سویا هر روز به مدت حداقل یک ماه می تواند کلسترول HDL «خوب» را 1.4 میلی گرم در دسی لیتر افزایش دهد و کلسترول LDL «بد» را تا حدود 4 میلی گرم در دسی لیتر کاهش دهد.

اشکال کمتر فرآوری شده سویا – مانند دانه های سویا یا شیر سویا – احتمالاً در کاهش کلسترول موثرتر از عصاره ها یا مکمل های پروتئین سویا فرآوری هستند.

خلاصه
سویا حاوی پروتئین های گیاهی و ایزوفلاون است که می تواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در صورت مصرف منظم کاهش دهد.

گیاه دارویی برای چربی خون

9. چای سبز بنوشید

چای سبز با حرارت دهی و خشک نمایی برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود.

برگ های چای را می توان در آب خیس کرد تا چای دم شود یا پودر شود و با مایع برای چای سبز ماچا مخلوط شود.

بررسی 14 مطالعه نشان داد که مصرف روزانه چای سبز به مدت حداقل دو هفته کلسترول کل را حدود 7 میلی گرم در دسی لیتر و کلسترول بد LDL را تقریباً 2 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد.

مطالعات  نشان می دهد که چای سبز ممکن است با کاهش تولید LDL در کبد و افزایش حذف آن از جریان خون، کلسترول را کاهش دهد.

 

گیاه دارویی برای چربی خون
چای سبز گیاه دارویی برای چربی خون

 

چای سبز همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند از اکسید شدگی کلسترول LDL و تشکیل پلاک در شریان های شما جلوگیری کند.

مصرف حداقل چهار فنجان در روز بیشترین محافظت را در برابر بیماری قلبی ایجاد می کند، اما مصرف تنها یک فنجان در روز می تواند خطر حمله قلبی را تا حدود 20٪ کاهش دهد.

خلاصه
مصرف حداقل یک فنجان چای سبز در روز می تواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد و خطر حمله قلبی را تا حدود 20 درصد کاهش دهد.

10. مکمل های کاهش دهنده کلسترول را امتحان کنید

علاوه بر رژیم غذایی، برخی مکمل ها می توانند به طور طبیعی به کاهش سطح کلسترول کمک کنند.

نیاسین: مکمل های روزانه 1 تا 6 گرم نیاسین می توانند سطح کلسترول LDL را تا 19 درصد در طی یک سال کاهش دهند.

با این حال، می تواند عوارض جانبی ایجاد کند و فقط باید تحت نظارت پزشکی مصرف شود.

پوسته پسیلیوم: پوسته پسیلیوم غنی از فیبر محلول است که می توان آن را با آب مخلوط کرد و روزانه برای کاهش کلسترول مصرف کرد. تحقیقات نشان می دهد که پوسته پسیلیوم مکمل داروهای کاهش دهنده کلسترول است .
ال-کارنیتین: ال-کارنیتین سطح LDL را کاهش می دهد و اکسیداسیون را برای افراد مبتلا به دیابت کاهش می دهد.

مصرف 2 گرم در روز به مدت سه ماه می تواند سطوح کلسترول اکسید را پنج برابر بیشتر از دارونما کاهش دهد.

همیشه قبل از شروع یک رژیم غذایی جدید یا رژیم مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

خلاصه

مکمل هایی مانند نیاسین، پوسته پسیلیوم و ال کارنیتین می توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند، اما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

گیاه دارویی برای چربی خون

خط پایانی
سطوح بالای کلسترول LDL “بد” – به ویژه LDL اکسید شده کوچک و متراکم – با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

تغییرات رژیم غذایی، مانند مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات، پخت و پز با گیاهان و ادویه جات، مصرف فیبر محلول و افزایش چربی های غیراشباع، می تواند به کاهش سطح کلسترول و کاهش این خطرات کمک کند.

از موادی که کلسترول LDL را افزایش می‌دهند، مانند چربی‌های ترانس و قندهای مضاعف خودداری کنید تا کلسترول را در محدوده سالم نگه دارید.

برخی غذاها و مکمل ها مانند چای سبز، سویا، نیاسین، پوسته پسیلیوم و ال کارنیتین می توانند سطح کلسترول را کاهش دهند.

به طور کلی، بسیاری از تغییرات کوچک در رژیم غذایی می تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول شما را بهبود بخشد.

10 روش طبیعی برای کاهش سطح کلسترول

  • مبانی
  • چربی های تک غیراشباع بخورید
  • از چربی های چند غیر اشباع استفاده کنید
  • از چربی های ترانس اجتناب کنید
  • فیبر محلول بخورید
  • ورزش
  • وزن مناسبی داشته باشید
  • سیگار نکش
  • از نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید
  • استرول های گیاهی را در نظر بگیرید
  • مکمل ها را امتحان کنید
  • خط پایین

 

محدود کردن چربی های اشباع در رژیم غذایی همراه با ورزش منظم و سایر روش های سالم ممکن است به کاهش لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در خون شما کمک کند.

کلسترول در کبد شما تولید می شود و عملکردهای مهم زیادی دارد. به عنوان مثال، به انعطاف پذیری دیواره های سلول های شما کمک می کند و برای ساخت چندین هورمون مورد نیاز است.

با این حال، مانند هر چیزی در بدن، کلسترول بیش از حد (یا کلسترول در مکان های نامناسب) نگرانی هایی را ایجاد می کند.

مانند چربی، کلسترول در آب حل نمی شود. در عوض، حرکت در اطراف بدن به مولکول هایی به نام لیپوپروتئین بستگی دارد.

اینها کلسترول، چربی و ویتامین های محلول در چربی را در خون شما حمل می کنند.

انواع مختلف لیپوپروتئین ها اثرات متفاوتی بر سلامتی دارند. به عنوان مثال، سطوح بالای لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) منجر به رسوب کلسترول در دیواره رگ های خونی می شود که می تواند منجر به

  • گرفتگی عروق
  • سکته
  • حمله قلبی
  • نارسایی کلیه

گیاه دارویی برای چربی خون

اثرات لیپوپروتئین با چگالی بالا

در مقابل، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) به انتقال کلسترول از دیواره عروق کمک می کند و به جلوگیری از این شرایط کمک می کند.

راه های طبیعی زیادی برای افزایش کلسترول HDL (خوب) و کاهش کلسترول LDL (بد) وجود دارد.

ارتباط بین رژیم غذایی و کلسترول خون

کبد به اندازه نیاز بدن شما کلسترول تولید می کند. کلسترول را با چربی در آنچه که لیپوپروتئین های بسیار کم چگالی (VLDL) نام دارد، بسته بندی می کند.

از آنجایی که VLDL چربی را به سلول‌های بدن می‌رساند، به LDL متراکم‌تر تبدیل می‌شود که کلسترول را در هر کجا که لازم باشد حمل می‌کند.

کبد همچنین HDL را آزاد می کند، که سپس کلسترول استفاده نشده را به کبد برمی گرداند. این فرآیند انتقال معکوس کلسترول نام دارد و از گرفتگی عروق و سایر انواع بیماری های قلبی محافظت می کند.

برخی از لیپوپروتئین ها، به ویژه LDL و VLDL، در فرآیندی به نام اکسیداسیون در معرض آسیب رادیکال های آزاد هستند.

LDL اکسید شده (oxLDL) و VLDL (oxVLDL) حتی برای سلامت قلب مضرتر هستند.

اگرچه شرکت های غذایی اغلب محصولاتی را به عنوان کم کلسترول تبلیغ می کنند، تحقیقات اخیر نشان می دهد است که کلسترول رژیمی در واقع تنها تأثیر کمی بر میزان کلسترول در بدن دارد.

این به این دلیل است که کبد مقدار کلسترول تولیدی خود را نسبت به مقداری که می خورید تغییر می دهد. هنگامی که بدن شما کلسترول بیشتری را از رژیم غذایی شما جذب می کند، میزان آن در کبد کمتر می شود.

میزان مجاز مصرف کلسترول

سازمان غذا و دارو برای افراد بالای 2 سال توصیه می کند که مصرف چربی های اشباع را به کمتر از 10 درصد کالری در روز محدود کنند.

آنها همچنین توصیه می کنند که چربی های اشباع  را با چربی های غیر اشباع، به ویژه چربی های چند غیر اشباع جایگزین کنید.

دستورالعمل ها توصیه می کنند مصرف کلسترول را تعدیل کنید، اما این بیشتر برای محدود نمایی چربی اشباع  است که اغلب با کلسترول در غذاها همراه است تا محدودیت مصرف خود کلسترول .

در حالی که کلسترول رژیم غذایی ممکن است تأثیر کمی بر سطح کلسترول بدن شما دارا باشد، عوامل دیگری در زندگی شما ممکن است مانند:

  • سابقه خانوادگی
  • سیگار کشیدن
  • یک سبک زندگی بی تحرک
  • مصرف زیاد الکل

انتخاب سبک زندگی سالم می تواند با افزایش HDL مفید و کاهش LDL مضر به تغییر روند کمک کند. برای آشنایی با روش های طبیعی برای بهبود سطح کلسترول، ادامه مطلب را بخوانید.

گیاه دارویی برای چربی خون

1. روی چربی های تک غیراشباع تمرکز کنید

برخلاف چربی های اشباع، چربی های غیراشباع حداقل یک پیوند شیمیایی مضاعف دارند که نحوه استفاده بدن از آنها را تغییر می دهد. چربی های تک غیر اشباع تنها یک پیوند دوگانه دارند.

برخی رژیم غذایی کم چربی را برای کاهش وزن توصیه می کنند، اما تحقیقات در مورد اثربخشی آن در کنترل کلسترول خون متفاوت است.

یک گزارش تحقیقاتی اذعان کرد که مصرف کمتر چربی راهی موثر برای کاهش سطح کلسترول خون است.

با این حال، محققان در مورد اثرات منفی بالقوه رژیم های غذایی کم چرب، مانند کاهش HDL (کلسترول خوب) و افزایش تری گلیسیرید نگران بودند.

در مقابل، تحقیقات نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از چربی های تک غیراشباع، مانند رژیم مدیترانه ای، به کاهش سطح LDL مضر و افزایش سطح HDL سالم کمک می کند.

بر اساس تحقیقات، چربی های تک غیراشباع نیز ممکن است اکسیداسیون کلسترول را کاهش دهند.

کلسترول اکسید می تواند با رادیکال های آزاد واکنش نشان دهد و به گرفتگی عروق کمک کند. این می تواند منجر به آترواسکلروز یا بیماری قلبی شود.

گیاه دارویی برای چربی خون

چربی های تک اشباع

به طور کلی، چربی های تک غیراشباع سالم هستند زیرا کلسترول LDL مضر را کاهش می دهند، کلسترول خوب HDL را افزایش می دهند و اکسیداسیون مضر را کاهش می دهند.

در اینجا چند منبع عالی از چربی های تک غیراشباع را میاوریم. برخی نیز منابع خوبی از چربی غیراشباع چندگانه هستند:

  • روغن زیتون
  • آجیل، مانند بادام، بادام هندی، اسپند و ماکادمیا
  • روغن کانولا
  • آووکادوها
  • کره های آجیل
  • زیتون

خلاصه

چربی های تک غیراشباع مانند روغن زیتون، روغن کانولا، آجیل درختی و آووکادو باعث کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) و کاهش اکسیداسیونی می شود که باعث گرفتگی عروق می شود.

2. از چربی های غیر اشباع  چندگانه به ویژه امگا 3 استفاده کنید

چربی های اشباع نشده چند پیوند مضاعف دارند که باعث می شود رفتار متفاوتی نسبت به چربی های اشباع در بدن داشته باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد که چربی‌های غیراشباع چندگانه کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند.

به عنوان مثال، یک مطالعه چربی های اشباع شده را در رژیم غذایی 115 بزرگسال با چربی های اشباع نشده به مدت 8 هفته جایگزین کرد. در پایان مطالعه، سطح کلسترول تام و LDL (بد) حدود 10 درصد کاهش یافت.

چربی های چند غیر اشباع نیز ممکن است خطر ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را کاهش دهند.

مطالعه دیگری رژیم غذایی 4220 بزرگسال را تغییر داد و 5 درصد از کالری دریافتی از کربوهیدرات ها را با چربی های غیراشباع چندگانه جایگزین کرد.

سطح گلوکز خون و انسولین ناشتا آنها کاهش یافت که نشانگر کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است.

اسیدهای چرب امگا 3 نوعی چربی غیراشباع چندگانه برای سلامت قلب هستند. آنها در غذاهای دریایی و مکمل های روغن ماهی یافت می شوند.

امگا 3 در کدام ماهی ها هست؟

مقادیر زیاد آن در ماهی های چرب مانند:

  • ماهی سالمون
  • ماهی خال مخالی
  • شاه ماهی
  • ماهی تن دریای عمیق مانند بلوفین یا آلباکور
  • صدف (به میزان کمتر)، از جمله میگو

سایر منابع امگا 3 شامل دانه ها و مغزهای درختی است، اما نه بادام زمینی.

خلاصه
تمام چربی های غیراشباع چندگانه برای سلامت قلب هستند و ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند. چربی های امگا 3 نوعی چربی غیراشباع چندگانه با فواید اضافی برای قلب هستند.

گیاه دارویی برای چربی خون

3. از چربی های ترانس اجتناب کنید

چربی های ترانس چربی های اشباع نشده ای هستند که توسط فرآیندی به نام هیدروژناسیون اصلاح میشوند. این کار برای پایدارتر کردن چربی های غیر اشباع  در روغن های گیاهی انجام می شود.

چربی‌های ترانس حاصل کاملاً اشباع نشده‌اند و روغن‌های هیدروژنه جزئی (PHO) نامیده می‌شوند.

آنها در دمای اتاق جامد هستند، که بافت بیشتری نسبت به روغن‌های مایع غیراشباع به محصولاتی مانند اسپری‌ها، شیرینی‌ها و کوکی‌ها می‌دهد.

افزایش بافت آنها و همچنین پایداری در قفسه چیزی است که چربی های ترانس را برای شرکت های مواد غذایی بسیار جذاب می کند.

اما چربی‌های ترانس هیدروژنه شده به طور متفاوتی در بدن نسبت به سایر چربی‌ها مدیریت می‌شوند و به روشی مناسب نیستند.

چربی های ترانس کلسترول تام و LDL را افزایش می دهند اما HDL مفید را کاهش می دهند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک فراخوان جهانی برای حذف چربی‌های ترانس تولیدی صنعتی از عرضه جهانی غذا تا سال 2023 اعلام کرد.

غذاهایی که معمولاً حاوی چربی ترانس هستند عبارتند از:

  • مارگارین و شورتنینگ
  • شیرینی و سایر محصولات پخته شده
  • مقداری پاپ کورن قابل مایکروویو
  • فست فودهای سرخ شده
  • چند پیتزا
  • خامه قهوه غیر لبنی

مطالعه الگوهای بهداشت جهانی نشان داد که مصرف بیش از حد چربی‌های ترانس، همراه با چربی‌های غیراشباع .غیر اشباع ناکافی و چربی‌های اشباع بیش از حد، یکی از دلایل مهم مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونر قلب در سطح جهان است.

در ایالات متحده و در تعداد روزافزونی از کشورهای دیگر، شرکت های مواد غذایی موظفند میزان چربی های ترانس موجود در محصولات خود را روی برچسب های تغذیه ای لیست کنند.

با این حال، این برچسب‌ها می‌توانند گمراه‌کننده باشند. زیرا شرکت‌ها مجازند زمانی که میزان چربی ترانس در هر وعده کمتر از 0.5 گرم در هر وعده است، آن‌ها را گرد کنند.

این بدان معناست که برخی از غذاها حاوی چربی ترانس هستند، حتی اگر روی برچسب آنها “0 گرم چربی ترانس در هر وعده” ذکر باشد.

برای اینکه گمراه نشوید، حتماً علاوه بر برچسب تغذیه، فهرست مواد تشکیل دهنده را نیز مطالعه کنید. اگر محصولی حاوی روغن «تا حدی هیدروژنه» باشد، حاوی چربی‌های ترانس است و باید از آن اجتناب کرد.

خلاصه

غذاهایی که دارای روغن «جزئی هیدروژنه» در ترکیبات هستند، حاوی چربی ترانس هستند و مضر هستند، حتی اگر برچسب ادعا کند که محصول دارای «0 گرم چربی ترانس در هر وعده» است.

4. فیبر محلول بخورید

فیبر محلول گروهی از ترکیبات مختلف در گیاهان است که در آب حل می شوند و انسان قادر به هضم آنها نیست.

با این حال، باکتری های مفیدی که در روده شما زندگی می کنند می توانند فیبر محلول را هضم کنند. در واقع آنها برای تغذیه خود به آن نیاز دارند.

تحقیقات نشان می دهند که این باکتری‌های خوب که به آنها پروبیوتیک‌ها نیز می گویند، می‌توانند به کاهش سطح LDL کمک کنند.

یک بررسی تحقیقاتی یافته‌های قبلی را تأیید کرد که غلات کامل، که حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر هستند، هم سطح کلسترول تام و هم کلسترول LDL را در مقایسه با گروه‌های کنترل کاهش می‌دهند.

خبر خوب این است که غلات کامل سطح کلسترول خوب HDL را کاهش نمی دهند.

فیبر محلول همچنین می تواند به افزایش مزایای کلسترول مصرف داروهای استاتین کمک کند.

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که در گروهی از بزرگسالان بالای 45 سال، استفاده از استاتین‌ها همراه با افزایش مصرف غذاهای غلات کامل غنی از فیبر با پروفایل‌های لیپوپروتئین سالم‌تر همراه بود.

فواید فیبرهای محلول به بسیاری از بیماری های دیگر نیز سرایت میکند. یک بررسی بزرگ از چندین مطالعه نشان داد که مصرف بالای فیبر فیبر محلول و نامحلول خطر مرگ را در طی 17 سال تقریباً 15٪ کاهش می دهد.

برخی از بهترین منابع فیبر محلول عبارتند از:

  • غلات جو دوسر
  • لوبیا و عدس
  • کلم بروکلی
  • میوه ها
  • نخود فرنگی
  • دانه کتانمکمل های فیبر مانند پسیلیوم نیز منابع ایمن و ارزان قیمت فیبر محلول هستند.

خلاصه
فیبر محلول، باکتری های سالم پروبیوتیک روده را تغذیه می کند و به حذف کلسترول LDL از بدن کمک می کند. منابع خوب شامل لوبیا، نخود، عدس، میوه، پسیلیوم و انواع غلات کامل به ویژه جو دوسر هستند.

گیاه دارویی برای چربی خون

5. ورزش کنید

ورزش یک برد برد برای سلامت قلب است. نه تنها آمادگی جسمانی را بهبود می بخشد و به مبارزه با چاقی کمک می کند، بلکه LDL مضر را کاهش می دهد و HDL مفید را افزایش می دهد.

AHA توصیه می کند که 150 دقیقه ورزش هوازی متوسط ​​در هفته برای کاهش سطح کلسترول کافی است.

در یک مطالعه، 12 هفته تمرین هوازی و مقاومتی ترکیبی LDL اکسید شده به ویژه مضر را در 20 زن دارای اضافه وزن کاهش داد .

آنها 3 روز در هفته با هر 15 دقیقه فعالیت هوازی شامل جک های پیاده روی و جامپینگ، تمرین باند مقاومتی و رقص کره ای با شدت کم ورزش کردند.

در حالی که حتی ورزش های با شدت کم مانند پیاده روی HDL را افزایش می دهد، طولانی تر و شدیدتر کردن ورزش باعث افزایش مزیت می شود.

ورزش هوازی و مقاومتی

در حالت ایده آل، فعالیت هوازی باید ضربان قلب را تا حدود 75 درصد از حداکثر آن افزایش دهد. تمرین مقاومتی باید 50 درصد حداکثر تلاش باشد.

فعالیتی که ضربان قلب را به 85 درصد حداکثر می رساند، HDL را افزایش می دهد و همچنین LDL را کاهش می دهد. هر چه مدت زمان طولانی تر باشد، اثرات بیشتر خواهد بود.

ورزش مقاومتی می تواند LDL را حتی با شدت متوسط ​​کاهش دهد. در حداکثر تلاش، HDL را نیز افزایش می دهد. افزایش تعداد ست ها یا تکرارها مزیت را افزایش می دهد.

برخی از تحقیقات اثربخشی ورزش متوسط ​​را در کاهش سطح کلسترول مورد بحث قرار می دهند. یک بررسی تحقیقاتی نشان داد که ورزش هوازی کم تا متوسط ​​سطح LDL را کاهش نمی دهد، به جز در چندین مطالعه محدود به جمعیت های خاص .

مطالعه دیگری که شامل زنان جوان کم تحرک بود نیز هیچ تغییری در پروفایل چربی پس از 8 هفته انواع مختلف تمرینات مشاهده نکرد.

محققان همچنان ورزش متوسط ​​را به ویژه برای افراد کم تحرک توصیه می کنند، زیرا ممکن است به کاهش برخی از ذرات LDL با اندازه خاص به نام زیربخش ها کمک کند.

خلاصه
هر نوع ورزش ممکن است سطح کلسترول را بهبود بخشد و سلامت قلب را ارتقا دهد. هر چه تمرین طولانی تر و شدیدتر باشد، فایده بیشتری دارد.

گیاه دارویی برای چربی خون

6. وزن مناسب خود را حفظ کنید

داشتن اضافه وزن یا چاقی می تواند خطر ابتلا به سطوح بالای کلسترول را افزایش دهد. هر 10 پوند چربی اضافی تقریباً 10 میلی گرم کلسترول در روز تولید می کند.

خبر خوب این است که کاهش وزن، در صورت داشتن وزن اضافی، می تواند سطح کلسترول شما را کاهش دهد.

تحقیقات نشان می دهد که افرادی که بین 5 تا 10 درصد وزن خود را از دست دادند، به طور قابل توجهی سطح کلسترول تام و کلسترول LDL و همچنین تری گلیسیرید را کاهش دادند.

افرادی که بیش از 10 درصد وزن خود را از دست دادند، سطح کلسترول و تری گلیسیرید را به میزان قابل توجهی کاهش دادند.

یک مطالعه شامل کاهش وزن برای زنان نشان داد که رژیم غذایی سرشار از روغن های سالم کلسترول خوب و بد را کاهش می دهد.

زنان دارای اضافه وزن یا چاقی در یک برنامه کاهش وزن رفتاری 1 ساله شرکت کردند و به طور تصادفی به یکی از 3 رژیم غذایی تقسیم شدند:

  • چربی کم و کربوهیدرات بالا
  • کربوهیدرات کم و چربی بالا
  • کربوهیدرات کم و چربی بالا سرشار از گردو

گردو و کاهش کلسترول خون

رژیم غذایی غنی از گردو بیشترین تأثیر را بر سطح کلسترول داشت. باعث کاهش LDL و افزایش HDL شد. گروه پرچرب و کم کربوهیدرات، که رژیم غذایی آنها بر چربی‌های تک غیراشباع تاکید داشت. نتایج کلسترول مفیدی مانند گروه رژیم غذایی غنی از گردو نداشتند، که رژیم غذایی آنها بر اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه تأکید داشت.

به طور کلی، کاهش وزن با کاهش LDL مضر و افزایش HDL مفید، سود مضاعفی بر کلسترول دارد. برای تعیین یک برنامه کاهش وزن با مواد مغذی متراکم و پایدار با پزشک خود از نزدیک همکاری کنید.

خلاصه
کاهش وزن کلسترول تام را کاهش می دهد، تا حدی با کاهش ایجاد کلسترول جدید در کبد. کاهش وزن همچنین به کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) کمک می کند.

7. از سیگار کشیدن خودداری کنید

سیگار خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از راه های مختلفی افزایش می دهد. یکی از این موارد تغییر نحوه کنترل کلسترول توسط بدن است.

سلول های ایمنی در افراد سیگاری قادر به بازگرداندن کلسترول از دیواره عروق به خون برای انتقال به کبد نیستند.

این آسیب به جای نیکوتین به قطران تنباکو مربوط می شود.

این سلول‌های ایمنی ناکارآمد ممکن است به رشد سریع‌تر گرفتگی عروق در افراد سیگاری کمک کنند.

سیگار حاوی یک ترکیب شیمیایی سمی به نام آکرولئین است که می تواند از طریق ریه ها به جریان خون جذب شود.

دانشمندان معتقدند که چگونه HDL در بدن کلسترول را منتقل می کند و در نتیجه سطح LDL را افزایش می دهد که ممکن است منجر به ایجاد بیماری قلبی شود.

ترک سیگار، در صورت امکان، می تواند به معکوس کردن این اثرات مضر کمک کند.

خلاصه
سیگار باعث افزایش LDL، کاهش HDL و مانع از توانایی بدن برای انتقال کلسترول به کبد برای ذخیره یا تجزیه می شود. ترک سیگار می تواند به معکوس کردن این اثرات کمک کند.

8. از مصرف الکل پرهیز کنید

نقش الکل در ارائه مزایای محافظت از قلب یکی از بحث های مهم سلامت امروز است. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که نوشیدنی‌های الکلی در صورت مصرف متعادل، می‌توانند کلسترول خوب HDL را افزایش داده و خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.

هر دو مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) و AHA مخالف هستند. AHA نوشیدن شراب یا هر نوشیدنی الکلی دیگری را به طور خاص برای کاهش کلسترول یا بهبود سلامت قلب تایید نمی کند.

هر دو سازمان می گویند هیچ تحقیق معتبری در رابطه با الکل و بهبود سلامت قلب وجود ندارد.

AHA اذعان می کند که ممکن است با مصرف متوسط ​​الکل، کلسترول خوب HDL کمی افزایش یابد، اما می گوید ورزش راه بهتری برای دستیابی به این مزیت است.

برخی از تحقیقات توصیه می‌کنند که توصیه‌های مصرف الکل با توجه به اثرات مضر آن بر سلامت قلب و عروق حتی در مقادیر کمتر مورد بازنگری قرار گیرد.

چیزی که به ویژه محققان را در مورد توصیه استفاده متوسط ​​از الکل نگران می کند، شیب لغزنده به سمت استفاده نادرست است.

AHA اشاره می کند که سطح تری گلیسیرید و کلسترول تام با مصرف الکل سنگین افزایش می یابد. یک مطالعه اخیر نشان می دهد که آسیب قلبی ممکن است با مصرف زیاد الکل حتی قبل از ظاهر شدن علائم رخ دهد.

اگرچه این سوال در مورد اینکه آیا الکل می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد یا خیر باقی می ماند، همه قبول دارند که الکل بیش از حد به کبد آسیب می زند و خطر وابستگی را افزایش می دهد.

خلاصه
مصرف زیاد الکل خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد و به کبد آسیب می رساند.

9. استرول ها و استانول های گیاهی را در نظر بگیرید

چندین نوع مکمل برای مدیریت کلسترول امیدوار کننده است.

استنول ها و استرول های گیاهی نسخه های گیاهی کلسترول هستند. از آنجایی که آنها شبیه کلسترول هستند، مانند کلسترول از رژیم غذایی جذب می شوند.

با این حال، از آنجایی که بخش‌هایی از ترکیب شیمیایی آنها با کلسترول انسانی متفاوت است، به انسداد شریان‌ها کمک نمی‌کنند.

در عوض، با رقابت با کلسترول انسان، سطح کلسترول را کاهش می دهند. هنگامی که استرول های گیاهی از رژیم غذایی جذب می شوند، این جایگزین جذب کلسترول می شود.

مقادیر کمی از استانول ها و استرول های گیاهی به طور طبیعی در روغن های گیاهی یافت می شوند و به روغن های خاص و جایگزین های کره اضافه می شوند.

مطالعات بالینی نشان می‌دهد که مصرف روزانه 1.5 تا 3 گرم استرول / استانول‌های گیاهی می‌تواند غلظت LDL را 7.5 تا 12 درصد کاهش دهد. محققان گفتند که مصرف آن با یک وعده غذایی اصلی دو بار در روز باعث کاهش بهینه کلسترول می شود.

یک بررسی تحقیقاتی گزارش داد که مطالعات بالینی نشان می‌دهد که مصرف روزانه 1.5 تا 3 گرم استرول / استانول‌های گیاهی می‌تواند غلظت LDL را 7.5 تا 12 درصد کاهش دهد.

محققان گفتند که مصرف آن با یک وعده غذایی اصلی دو بار در روز باعث کاهش بهینه کلسترول می شود.

خلاصه

استانول ها و استرول های گیاهی موجود در روغن نباتی یا مارگارین با جذب کلسترول رقابت می کنند و LDL را تا 20 درصد کاهش می دهند. آنها برای کاهش بیماری قلبی ثابت نشده اند.

گیاه دارویی برای چربی خون

10. مکمل ها را امتحان کنید

شواهد قوی وجود دارد که روغن ماهی و فیبر محلول باعث بهبود کلسترول و ارتقای سلامت قلب می شود.

مکمل دیگر، کوآنزیم Q10، در بهبود کلسترول نویدبخش است، اگرچه هنوز فواید طولانی مدت آن مشخص نیست.

روغن ماهی
روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) است.

یک مطالعه نشان داد که مکمل رژیم غذایی افراد مسن که فشار خون و کلسترول بالا داشتند با Omega3Q10 مبتنی بر روغن ماهی باعث کاهش فشار خون بالا و سطح کلسترول تام و LDL شد.

محققان اذعان کردند که در حالی که بسیاری از مردم از روغن ماهی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی استفاده می کنند، حداقل با محصولی که استفاده می کنند، این ارتباط درست نیست.

محققان خواستار انجام آزمایش دیگری برای حل این مشکل شدند.

پسیلیوم یا اسفرزه

پسیلیوم نوعی فیبر محلول است که به عنوان مکمل موجود است.

بررسی تحقیقاتی 28 مطالعه نشان داد که فیبر پسیلیوم به طور موثر سطح کلسترول LDL را کاهش می‌دهد و به طور بالقوه خطر بیماری قلبی عروقی ناشی از گرفتگی شریان‌ها را در افراد با یا بدون کلسترول بالا به تاخیر می‌اندازد.

FDA موافق است و می گوید 7 گرم فیبر محلول در روز که از 10.2 گرم پوسته پسیلیوم گرفته می شود. بر اساس توانایی پسیلیوم در کاهش سطح کلسترول به کاهش خطر بیماری عروق کرونر کمک می کند.

کوآنزیم Q10

کوآنزیم Q10 یک ماده شیمیایی غذایی است که به سلول ها در تولید انرژی کمک می کند. این شبیه به یک ویتامین است، با این تفاوت که بدن می تواند Q10 خود را تولید کند و از کمبود آن جلوگیری کند.

حتی اگر کمبودی وجود نداشته باشد، Q10 اضافی در قالب مکمل ها ممکن است در برخی شرایط مزایایی داشته باشد.

بررسی پژوهشی دیگری که تأثیر Q10 را در درمان بیماری های قلبی عروقی و متابولیک بررسی می کند. نتایج دلگرم کننده زیادی در مورد مکمل COQ10 در شرایط مختلف یافت، اما به این نتیجه رسید که داده ها بحث برانگیز و محدود هستند و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

خلاصه
مکمل های روغن ماهی و مکمل های فیبر محلول مانند پسیلیوم باعث بهبود کلسترول و کاهش خطر بیماری قلبی می شود.

مکمل‌های کوآنزیم Q10 سطح کلسترول تام را کاهش می‌دهند، اما تحقیقات بیشتری در مورد نقش Q10 در کاهش بیماری‌های قلبی مورد نیاز است.

خط پایانی

کلسترول عملکردهای مهمی در بدن دارد، اما وقتی از کنترل خارج شود می تواند باعث گرفتگی عروق و بیماری قلبی شود.

LDL مستعد آسیب رادیکال های آزاد است و بیشتر در ایجاد بیماری قلبی نقش دارد. در مقابل، HDL با انتقال کلسترول از دیواره عروق و برگشت به کبد از بیماری قلبی محافظت می کند.

اگر کلسترول شما نامتعادل است، مداخلات سبک زندگی خط اول درمان است.

چربی های غیراشباع، فیبرهای محلول و استرول ها و استانول های گیاهی می توانند HDL خوب را افزایش و LDL بد را کاهش دهند. ورزش و کاهش وزن نیز می تواند کمک کننده باشد.

خوردن چربی های ترانس و سیگار کشیدن مضر است و باید از مصرف آن اجتناب کرد.

سطح کلسترول خود را هر 5 سال یک بار از سن 20 سالگی بررسی کنید. در مورد هر گونه نگرانی از پزشک خود سوال کنید. یک خونگیری ساده، پس از یک شبه روزه گرفتن، تمام چیزی است که لازم است.

گیاه دارویی برای چربی خون

نوشتهٔ پیشین
گل نماد زن چیست؟
نوشتهٔ بعدی
داروی گیاهی برای اسهال

محصولات پیشنهادی

جدیدترین مقالات