علت میل به شیرینی در طب سنتی چیست؟ اکنون که انتخاب کردید تا از زاویه دید طب سنتی به این مسئله بنگرید، باید در ابتدا بگوییم که طب سنتی چیزی بنام ویتامین را نمیشناسد تا بگوید که احتمال عطش شدید شما به مصرف شیرینی، ناشی از کمبود کدام ویتامین است.
آنچه این طب به شما میگوید، ترکیبی از مزاج و سردی یا گرمی هست. که ما در این مقاله شما را از تاثیر مزاج و سومزاج و همچنین گرمی و سردی مطلع میکنیم. سپس علائم را کنار هم میگذاریم تا نتیجه بگیریم که تاثیر چه عاملی یا کمبود چه چیزی، باعث ایجاد سردی در بدن میشود.
چون همین سردی شدید در بدن، باعث ایجاد عطش بی حد برای مصرف گرمی میشود. نظیر مصرف شیرینی، که یکی از گرمی ترین خوراک هاست.
علت میل به شیرینی در طب سنتی
برای درک بهتر ابتدا باید بدانیم که مزاج خوراکیها چیست؟ در طب سنتی سه مزاج برای خوراکی و آشامیدنیها مفروض است.
- گرم
- سرد
- معتدل
برای همین است که توصیه هایی داریم برای رعایت مواردی که برخی خوراک ها نباید پشت سرهم مصرف شود. یا بعد از میل مثلا ماهی که سردی هست، ختما باید خرما که گرمی هست، میل گردد تا بدن دچار سومزاج سردی نگردد.
البته بدن هوشمند ما ،ما را از نیاز خود به گرمی یا سردی در قالب هوس مطلع میسازد. ولی زمانی که ما دچار یک عادت غلط میشویم، و این عادت نادرست را ادامه میدهیم، ذهن هوشمند ما ناچار به امیال و هوسهای نادرست ذهن خود آگاه ما اتن میدهد.
پس نتیجه میگیریم که میل شدید به شیرینی یک نشانه مهم است از وجود یک سردی شدید و ریشه دار در بدن.
مزاج ها
اکنون باید مختصری به مزاج ها بپردازیم تا بتوانیم رابطه سردی و سوء مزاج را درک نماییم. مزاج انسان با چهارنوع زیر تعریف میشود.
- دموی گرم و تر
- سوداوی سرد و خشک
- بلغمی سرد و تر
- صفراوی گرم و خشک
در بحث طب سنتی ممکن است مزاج یک فرد مثلا دموی باشد، ولی مزاج یک عضو داخلی نظیر کلیه سوداوی باشد. سومزاج اندام های داخلی بدن هم گاهی بر رژیم غذایی انسان تاثیر میگذارد.
علت میل به شیرینی زیاد که گرمی هست، ناشی از غلبه سردی در بدن هست. که توجه به این مسئله، دو مزاج دموی و صفراوی را از لیست مظنونین ما خارج میکند. اکنون از دو مزاج باقیمانده، غلبه سودا یا بلغم عامل تمایل بدن برای مصرف شیرینی فراوان است.
اکنون به این بپردازیم که کدامیک از این دو میتوانند محرک قدرتمندتری برای جذب مواد قندی بیشتری برای بدن باشند. میدانیم که از نشانه های سو مزاج بلغمی، افزایش اشتها و در نتیجه چاقی میباشد.
پس میتوان نتیجه گرفت که شخصی که اشتهای بی حد برای مصرف شیرینی و قند دارد، دچار سوء مزاج بلغمی شده است.
سوء مزاج بلغمی ناشی از چیست؟
اکنون که متوجه شدیم بلغم باعث افزایش اشتها و میل به جذب مواد قندی میشود، باید به این بپردازیم که چه عواملی میتواند باعث غلبه بلغم در بدن گردد.
بزرگترین عامل غلبه بلغم یا سرد و تر ، میتواند ناشی از افسردگی باشد. تر یا همان رطوبت اضافی باعث ایجاد اختلال در عملکرد مغز میگردد. مغز بزرگترین مصرف کننده قند در بدن است. در این زمان است که مغز اقدام به تامین قند فراوان مورد نیاز خود را دستور میدهد.
این همان زمانی است ما شروع به مصرف بی حد و حصر شیرینی میکنیم. و علت میل به شیرینی ریشه در همین اختلال دارد.
همینطور مغز افزایش مصرف قند را با ترشح سروتونین پاداش میدهد. و بدن ما بیشتر و بیشتر شیرینی مصرف میکند.
دومین عامل میتواند کم خونی باشد. مکانیسم عمل کم خونی دقیقا مثل افسردگی است. نرسیدن قند کافی به مغز. و دستور مغز به تامین قند مورد نیاز خود.
مزایا و معایب بررسی علت میل به شیرینی در طب سنتی
اکنون با پیشرفت علم ، مشخص شد که علاقه شدید به مصرف شیرینی، میتواند ناشی از ابتلا به بیماری قند یا همان دیابت نیز باشد. که با هیچ وسیله ای از طب سنتی نمیتوان آن را توضیح داد. میدانیم که طب سنتی پاسخگوی همه مشکلات سلامتی نیست.
در همین نقطه با طب سنتی خداحافظی می کنیم و مراحل زیر را انجام میدهیم.
هر وقت علاقه شدید به مصرف شیرینی پیدا کردید، اولین کاری که باید انجام دهید.مراجعه به پزشک و انجام یک چکاپ کامل میباشد. تا علت اصلی این هوس شیرین مشخص شود.
تا بتوانید درمان مناسب را انجام دهید. و هرگز به تنهایی به طب سنتی تکیه نکنید.
درمان
برای درمان این اشتیاق به مصرف شیرینی باید تغییراتی به سبک زیر در رژیم غذایی و نحوه زندگی بدهید.
- انجام منظم ورزش های هوازی نظیر پیاده رو.ی سریع یا کوه پیمایی
- مصرف منظم آجیل، حبوبات و کینوا
- پروتئین ها همانند گوشت قرمز و گوشت مرغ را جایگزین شیرینی کنید.
برای خرید آنلاین و اطلاع از خواص درمانی خاص و ویژه کینوا کلیک کنید.
علت میل به شیرینی را در این مقاله بررسی کردیم. با مصرف به اندازهی شیرینی میتوانیم از بسیاری از بیماریها دور بمانیم.