خواص درمانی رازیانه و مضرات آن

رازیانه چیست؟

Foeniculum vulgare که معمولاً با نام رازیانه شناخته می شود، یک گیاه دارویی خوش طعم و معطر است.

گیاهان رازیانه سبز و سفید، با برگ های پر و گل های زرد است.

هم پیاز ترد و هم دانه های گیاه رازیانه طعم ملایم و شیرین دارند. با این حال، طعم دانه ها به دلیل اسانس های قوی آنها قوی تر از پیاز آن است.

جدا از کاربردهای آشپزی فراوان، رازیانه و دانه های آن طیف وسیعی از فواید سلامتی را ارائه می دهند و اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتریایی دارند.

در اینجا 10 مزیت رازیانه و دانه های رازیانه که همگی بر اساس علم هستند، آورده شده است.


رازیانه برای چی خوبه؟ 10 خواص رازیانه

 

  • بسیار مغذی

هم رازیانه و هم دانه های آن مملو از خواص درمانی هستند.

 دانه های رازیانه و رازیانه کالری کمی دارند اما بسیاری از مواد مغذی مهم را فراهم می کنند.

پیاز رازیانه تازه, منبع خوبی از ویتامین C است، یک ویتامین محلول در آب که برای سلامت سیستم ایمنی، ترمیم بافت و سنتز کلاژن حیاتی است. که یکی از مهم ترین خواص درمانی رازیانه می باشد.

ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن شما عمل می کند. و از آسیب سلولی ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند.

هم پیاز و هم دانه ها حاوی مواد معدنی منگنز هستند. که برای فعال شدن آنزیم، متابولیسم، محافظت سلولی، رشد استخوان، تنظیم قند خون و بهبود زخم مهم است.

به غیر از منگنز، رازیانه و دانه های آن حاوی مواد معدنی دیگری هستند که برای سلامت استخوان ها حیاتی هستند، از جمله پتاسیم، منیزیم و کلسیم.


  • حاوی ترکیبات گیاهی قدرتمند است

شاید چشمگیرترین خواص درمانی رازیانه و دانه های رازیانه ناشی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی قوی موجود در آنها باشد.

اسانس این گیاه حاوی بیش از 87 ترکیب فرار است، از جمله آنتی اکسیدان های پلی فنل رزمارینیک اسید، اسید کلروژنیک، کورستین و آپیژنین.

آنتی اکسیدان های پلی فنل عوامل ضد التهابی قوی هستند که اثرات قدرتمندی بر سلامت شما دارند.

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که رژیم‌های غذایی غنی از این آنتی‌اکسیدان‌ها را دنبال می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، چاقی، سرطان، بیماری‌های عصبی و دیابت نوع ۲ هستند. که این خود نیز جزوه خواص درمانی رازیانه می باشد.

علاوه بر این، بیش از 28 ترکیب در دانه‌های رازیانه از جمله آنتول، فنچون، متیل چاویکول و لیمونن شناسایی شده است.

مطالعات حیوانی و لوله آزمایش نشان می دهد که ترکیب آلی انتول دارای خواص ضد سرطانی، ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد التهابی است.

در نهایت، ترکیب گیاهی لیمونن به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و نشان داده شده است که از سلول‌های موش در برابر آسیب‌های ناشی از بیماری‌های مزمن خاص محافظت می‌کند.


  • خواص درمانی رازیانه برای لاغری

دانه های رازیانه نه تنها عمق و طعم را به دستور العمل های آشپزی شما اضافه کند، بلکه به کاهش اشتها نیز کمک می کند.

مطالعه ای بر روی 9 زن سالم نشان داد که کسانی که قبل از خوردن ناهار 8.5 اونس (250 میلی لیتر) چای تهیه شده با 2 گرم دانه رازیانه می نوشند نسبت به افرادی که چای دارونما می نوشند به میزان قابل توجهی کمتر احساس گرسنگی می کنند و کالری کمتری در طول وعده غذایی مصرف می کنند.

آنتول، جزء اصلی اسانس رازیانه، خصوصیات سرکوب کننده اشتها این گیاه است.

با این حال، مطالعه دیگری بر روی 47 زن نشان داد که کسانی که روزانه 300 میلی گرم عصاره رازیانه را به مدت 12 هفته مکمل مصرف کردند، در مقایسه با گروه دارونما، وزن کمی داشتند. آنها همچنین کاهش اشتها را تجربه نکردند. که این نیز جزوه خواص درمانی رازیانه می باشد.


 

×