گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف  یک گیاه دارویی مهم است که در بسیاری از سیستم های دارویی سنتی از جمله آیورودا و طب سنتی چینی استفاده می شود.

این درخت برگریز با اندازه متوسط ​​با میوه های دراز و میله ای شکل دارای خمیر و دارای گل های زرد روشن است که بنام “دوش زرد” معروف است.

این میوه فعالیت های آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهابی، ضد دیابتی، ضد تومور، محافظت از کبد را نشان می دهد.

بررسی های دارویی در مورد گیاهان دارویی اطلاعات ارزشمندی را ارائه می دهد. بنابراین، گیاه فلوس می تواند اکتشافات مهمی در مورد محصولات طبیعی زیست فعال با ارزش ارائه دهد. که در توسعه محصولات دارویی جدید تسهیل می کند.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

نکات برجسته

  •  دارای خواص ضد التهابی است.
  • دارای ویژگی های محافظ کبد و ضد سرفه است.
  • ملین هست.
  • حاوی خواص ضد باکتری و ضد قارچی است.
  • رای التیام زخم ها و بیماری های دستگاه گوارش استفاده می شود.
  • منبع عالی گلیکوزیدها، تانن ها و فلاونوئیدها است.

برای خرید آنلاین فلوس و تحویل سراسر کشور درب منزل یا محل کار کلیک کنید.خرید انلاین میوه فلوس

1. معرفی
خواص درمانی گونه های مختلف گیاهان به طور استثنایی در اشتقاق و همچنین توسعه چندین داروی گیاهی سنتی کمک مینمایند.

گونه های مختلف گیاهی دارای مجموعه ای از مواد شیمیایی گیاهی هستند که در زمینه های پزشکی انسانی، کشاورزی و دامپزشکی کاربرد دارند.

در طب سنتی آیورودا، هندو،ایرانی گونه‌های مختلف موجود در جنس خرنوب, برای اهداف درمانی استفاده می‌شوند.

و برخی از گونه‌های خرنوب یا کاسیا, به‌خوبی مشهورند که عوامل بیماری را در بدن از بین می‌برند و بنابراین، مورد کاشت و استفاده قرار میگیرند.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

خواص درمانی

فلوی خواص درمانی برای کبد، ضد التهاب، ضد باکتری، ضد سرفه، ضد قارچ و التیام زخم دارد.

بیشتر این گونه ها سرشار از تانن ها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، کربوهیدرات ها، اسیدهای استئاریک، اولئیک، اگزالیک، لینولئیک، اکسیانتراکینون ها و مشتقات آنتراکینون ها هستند.

فلوس همچنین برای موارد زیر استفاده می شود: تسکین علائم آسم، جذام، کرم حلقوی، اختلالات قلبی و تب. عصاره میوه گیاه فلوس به عنوان ملین و همچنین در مدیریت یبوست استفاده می شود.

ریشه در درمان آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده می شود در حالی که از برگ برای تسکین درد، ادم و کاهش سوزش پوست در اثر تورم استفاده می شود.

علاوه بر این، از عصاره پوست ساقه و میوه ها برای دفع سموم از خون استفاده می شود.

فلوس کاربردهای زیادی در درمان به ویژه در سیستم طب سنتی دارد.

این یک گونه بیگانه است و به دلیل گل های جذابش که به رنگ زرد هستند، به عنوان یک گیاه زینتی مورد استفاده قرار می گیرد.

دانه های فلوس به عنوان دارو برای درمان ورم معده و اسهال استفاده می شود. آنها نیز به عنوان یک دافع حشرات استفاده می شود.

دانه ها علاوه بر بهبود اشتها برای درمان صفراوی نیز استفاده می شوند. از ریشه در درمان ناراحتی های پوستی، سیفلیس، جذام و سل استفاده می شود.

از عصاره های ریشه نیز برای تسکین سوزش استفاده می شود. این میوه ناراحتی های گلو، التهاب، عوارض کبدی، مشکلات قفسه سینه، آسم و روماتیسم را درمان می کند.

در طب سنتی در تایلند از میوه های رسیده به عنوان ملین استفاده می شود. که با جوشاندن در آب و صاف کردن عصاره با استفاده از الک تهیه می شود.

عصاره با تبخیر آب اضافی از فیلتر به گلوله های کوچک تبدیل می شود.

3. توصیف گیاه شناسی

گیاه فلوس به دلیل شکوفه های زرد فراوان به طور فراگیر در مناطق گرمسیری به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود.

از نظر گیاه شناسی، فلوس درختی است که ارتفاع آن به 6 تا 9 متر می رسد، دارای تنه ای مستقیم، خاکستری کم رنگ و پوست صاف در صورت نرم شدگی است.

اما پوست آن در زمان بلوغ قهوه ای و خشن می شود. شاخه ها پهن و باریک هستند.

کاسه گل بلندی که از قاعده جدا شده است. با بخش های منفرد و مستطیل، تاج زرد و پرچم های بساکی. این گونه دارای حبوبات به عنوان میوه با دانه های متعدد است که بوی بسیار قوی تولید می کند.

غلاف‌های سبز نابالغ بلند به تدریج سیاه می‌شوند که پس از ریزش گل‌ها بالغ می‌شوند. این گونه دارای پالپ قهوه‌ای تیره، چسبناک، موسیلاژین‌دار و شیرین، با بوی نسبتاً نامطلوب است.

پوست به صورت قطعات ضخیم منحنی یا مسطح ایجاد می شود. سطح بیرونی صاف تا ناهموار حاوی لکه های زگیل.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

مشخصات میوه فلوس

این گونه دارای غلاف‌های آویزانی است که حاوی تعداد زیادی (40-100) دانه‌های مسطح است که در داخل یک خمیر قندی با رنگ تند شناور هستند.

دانه ها ضخیم، عمدتاً بیضی شکل و تا حدودی از نظر عرض کوتاه می مانند. درون غلاف با سپتوم های نازک، بژ رنگی، به صورت متقاطع تقسیم می شود.

هر محفظه دارای یک دانه است که به رنگ قهوه ای مایل به قرمز، افقی، بیضی شکل و دارای رافه به وضوح مشخص است.

پالپ میوه یک ملین است، اگرچه در طب آیورودا، خوددرمانی بدون نظارت پزشکی ممنوع است.

گیاه فلوس در ریزاقلیم های خشک به خوبی رشد می کند و بهترین رشد را در نور کامل خورشید و در خاک هایی با زهکشی مناسب به دست می آورد.

این گونه نسبتاً مقاوم به خشکی و تا حدودی به نمک مقاوم است، در برابر یخبندان کمی مقاوم است، اما در صورت تداوم یخبندان می تواند آسیب ببیند.

این گونه برگریز است و در جنگل های موسمی متنوع به خوبی عمل می کند . ارتفاع آن به حدود 13 متر می رسد.

گونه‌های گیاهی می‌توانند بارندگی بین 480 تا 720 میلی‌متر، دمای سالانه بین 18 تا 29 درجه سانتی‌گراد را تحمل کنند، علاوه بر این، در pH 5.5 تا 8.7 به خوبی رشد می‌کنند.

4. فعالیت های دارویی گیاه فلوس

بخش‌های مختلف گونه‌های گیاهی فواید دارویی متعددی از جمله پتانسیل آنتی‌اکسیدانی هیپوگلیسمی و ضد تومور را نشان داده‌اند.

گیاه فلوس در سیستم‌های مختلف طب سنتی بسیار مهم است، زیرا دارای خواص متمایز ارزشمندی در درمان عفونت‌های پوستی، بیماری‌های التهابی، زخم‌ها، روماتیسم، زردی و همچنین بی‌اشتهایی است.

ریشه دارای اثرات پاک کننده است. بیماری های مربوط به قلب، تب، صفراوی، حالت تهوع، ترشحات باقیمانده از جمله سایر بیماری ها را درمان می کند.

عصاره برگ ها علاوه بر مارگزیدگی در درمان عفونت های کرم حلقوی، سرفه موثر است. پالپ میوه ملین و ضد درد است.

می تواند انسدادهای قفسه سینه، گرمای انباشتی در سیستم گردش خون و همچنین گرمای شدید انباشتی در بافت های کبد را از بین ببرد.

به طور مشابه برای کودکان و همچنین زنان یک داروی بی خطر است، علاوه بر شل نمایی روده ها به منظور رفع یبوست، وضوح بینایی را افزایش می دهد.

4.1. پتانسیل آنتی اکسیدانی

ترکیبات با پتانسیل آنتی اکسیدانی می توانند خطر ابتلا به بیماری ها را از طریق حذف رادیکال های آزاد کاهش دهند که در غیر این صورت به سلول های سالم بدن حمله می کنند.

آنتی اکسیدان هایی که از منابع طبیعی مثل گیاه فلوس به دست می آیند، به عنوان مثال، گیاهان توانایی پیشگیری از بیماری های متعدد را دارند زیرا دارای منابع غنی آنتی اکسیدانی هستند.

گونه های گیاهی با خواص دارویی دارای عناصر مفیدی مانند فلاونوئیدها، توکوفرول و اسیدهای آمینه ضروری با مزایای سلامتی قابل توجه در مدیریت مراقبت های بهداشتی هستند.

پلی فنول ها عمدتاً بیوفلاونوئیدها منابع آنتی اکسیدانی برجسته ای هستند که رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برند.

اهمیت گیاه فلوس در مدیریت بیماری سابقه تاریخی دارد زیرا منبع عالی آنتی اکسیدان های خوب است.  عصاره  مستخرج با استفاده از اتانول دارای پتانسیل آنتی اکسیدانی قابل توجهی است.

زیرا آنها قادر به محافظت از گلبول های قرمز خون با سطح کارایی 90٪ بودند.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

4.2. پتانسیل ضد التهابی

آسیب بافتی، عفونت علاوه بر پویایی های مختلف دیگر ممکن است منجر به التهاب بافت شود. این یک فرآیند بیولوژیکی معمولی است که قادر به ایجاد تغییرات پاتولوژیک مختلف است.

درمان های طبیعی و ایمن برای نظارت بر روند التهاب با مدولاسیون سیتوکین های پیش التهابی در کنار سایر اجزای مرتبط با التهاب مداوم ضروری هستند.

فلاونوئیدهای موجود در گیاهان دارویی متعدد از جمله میوه گیاه فلوس دارای خواص ضد التهابی هستند زیرا گونه های گیاهی دارای منابع قوی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد فلاونوئیدها عملکردهای مختلفی را در طول مهار چندین آنزیم که در طول فرآیند التهاب تحریک می‌شوند، ایفا می‌کنند.

4.3. پتانسیل ضد قارچی فلوس

حلال های دی اتیل اتر، استون و متانول مورد استفاده برای تهیه عصاره برگ گیاه فلوس بر علیه کاندیدا آلبیکنس از نظر خواص ضد قارچی از طریق روش انتشار با استفاده از دیسک های کاغذی مورد بررسی قرار گرفتند.

عصاره متانولی فعالیت بسیار بالایی را نشان داد، یعنی منطقه مهار 2.1 سانتی متری که با کلوتریمازول، یک آنتی بیوتیک ضد قارچی به عنوان مجموعه استاندارد قابل مقایسه بود.

عصاره گل فلوساستحصالی در اتیل استات، فعالیت ضد قارچی نشان داد.

4.4. پتانسیل ضد باکتریایی

بخش‌هایی از برگ‌های گیاه فلوس در کلروفرم، اتر نفتی، اتانول، آب و متانول استحصال شدند. این فراکسیون‌ها بر روی سویه‌های باکتریایی بیماری‌زا برای انسان، از جمله گرم منفی و مثبت آزمایش شدند.

تمام عصاره ها فعالیت ضد باکتریایی را با عصاره های اتانولی نشان دادند که بالاترین پتانسیل را نشان دادند. تحقیقات نشان دادند که تمام عصاره ها به طور قابل توجهی تمام سویه های باکتری گرم مثبت را مهار می کنند.

سویه های باکتریایی به کار رفته در آزمایش شامل سه سویه گرم مثبت یعنی باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استافیلوکوکوس اورئوس علاوه بر دو سویه باکتری گرم منفی بود.

همچنین کلبسیلا پنومونی و اشریشیا کلی تمام پنج عصاره مورد استفاده در این مطالعه اثر ضد باکتریایی امیدوارکننده‌ای را در برابر سویه‌های باکتریایی نشان دادند.

محققان مشاهده کردند که عصاره‌های برگ‌ها دارای اثر طیف فراگیری هستند و بنابراین می‌توان از آنها در مدیریت بیماری‌های عفونی استفاده کرد.

4.5. پتانسیل ضد ویروسی

عصاره اتانوئیک میوه گیاه فلوس به طور قابل توجهی ویروسی را که باعث بیماری پا و دهان (FMDV) می شود مهار می کند.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

4.6. پتانسیل ضد تومور گیاه فلوس

بیماری‌های سرطانی بار بزرگ و عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان و به‌ویژه در کشورهای جهان سوم هستند.

به دلیل تغییر در سبک زندگی و همچنین عادات غذایی و دسترسی به درمان های درمانی برای بسیاری از بیماری های واگیر، سرطان به عنوان مهمترین عامل نارسایی. مرگ و میر حتی در کشورهای پیشرفته تکنولوژیکی بر سایر بیماری ها غلبه میکند.

شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و جراحی که روش‌های معتبری برای درمان سرطان‌های مختلف هستند، گران هستند.

آسیب رسان هستند و با عوارض جانبی شدید همراه هستند. این روش‌های درمانی نیز به عوارض و نیز عودهای مکرر مرتبط هستند.

مطالعه ای به منظور تعیین فعالیت عصاره متانولی دانه میوه گیاه فلوس بر طول عمر موش های مبتلا به تومور و همچنین رشد کارسینوم آسیت ارلیخ انجام شد.

عصاره باعث افزایش طول عمر، کاهش حجم و اندازه تومور و کاهش تعداد سلول های زنده با تومور می شود.

4.7. پتانسیل ترمیم زخم

در درمان زخم‌ها، عفونت به دلیل عفونت ثانویه ناشی از قارچ‌ها و باکتری‌ها، یک مانع جدی است. گاهی اوقات این قارچ ها و باکتری های بیماری زا در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم میشوند و آنها را بی اثر می کند.

مطالعه ای را برای ارزیابی پتانسیل عصاره برگ گیاه فلوس برای کمک به بهبود زخم انجام دادند. آنها آب برگهای فلوس را با استفاده از متانول به عنوان حلال استخراج کردند و آب آن به ژل تبدیل شد.

دو غلظت یعنی 5% و 10% وزنی بر وزن ژل روی دو زخم مختلف (برش و جراحت) اعمال شد. این ژل خواص قابل توجهی از بهبودی را بر روی زخم ها نشان داد.

پس از تکمیل درمان, ترمیم زخم بهتر، بهبود بازسازی بافت‌ها در محل زخم و عناصر هیستوپاتولوژیک حمایتی را نشان دادند که به بهبود زخم‌ها متصل می‌شوند.

4.8. پتانسیل محافظت از کبد

سمیت کبدی زمانی رخ می دهد که کبد دچار اختلال یا عملکرد نادرست باشد.

برای کبد ضروری است که به درستی کار کند تا بتواند مواد سمی تشکیلی در بدن از جمله تتراکلرید کربن (CCl4). الکل، داروهای مختلف مانند پاراستامول، آنتی بیوتیک ها، شیمی درمانی و غیره را فیلتر کند .

مواد شیمیایی مختلف مانند مصرف بیش از حد الکل، مصرف بیش از حد مواد سمی ضد تباراستامول/ضد درد، علاوه بر عفونت‌ها، معمولاً از طریق پراکسیداسیون لیپیدی، تغییراتی را در سلول‌های کبد ایجاد می‌کنند.

در این پانوراما، محصولات طبیعی از طریق سم‌زدایی مواد سمی یا دفع مواد سمی از طریق تشکیل ادرار در مدیریت کبد ضروری هستند.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

4.9. پتانسیل ضد دیابت گیاه فلوس

دیابت با ظرفیت تولید یا استفاده از هورمون انسولین در بدن تداخل دارد. غذا می شکند و به گلوکز تبدیل می شود. و از طریق سیستم گردش خون به مکان های ذخیره سازی و استفاده می رود.

هورمون انسولین علاوه بر بافت های بستر انسولین به حفظ سطح گلوکز خون کمک می کند. به طور کلی، دو نوع دیابت وجود دارد: نوع 1 و همچنین نوع 2.

برای بیمارانی که از دیابت نوع 1 رنج می برند، پانکراس قادر به تولید انسولین کافی نیست که قادر به حفظ گلوکز خون در حد طبیعی باشد.

دیابت نوع 1 به عنوان دیابت نوجوانان نیز مشهور است، زیرا معمولاً در بین کودکان یافت می شود.

دیابت نوع 2 اغلب پس از ناتوانی بدن در استفاده از انسولین ایجاد می شود که معمولاً به آن مقاومت به انسولین یا “دیابت بزرگسالی” می گویند.

هیچ عامل علت واضحی برای دیابت وجود ندارد. با این حال، با توجه به ، رژیم غذایی، ژنتیک، چاقی و همچنین نارسایی در ورزش بدن به طور قابل توجهی در توسعه بیماری، به ویژه دیابت نوع 2 کمک می کند.

4.10. پتانسیل ضد تب

عصاره جوانه های گیاه فلوس تولیدی در متانول از نظر خواص ضد تب و اثرات آن بر دمای استاندارد بدن و همچنین تب (تب) ناشی از مخمر  با استفاده از دو گروه تجربی مورد ارزیابی قرار گرفت.

به دو گروه عصاره متانولی با دوز 200-400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن تجویز شد. در سطح 200 میلی گرم بر کیلوگرم، عصاره متانولی باعث کاهش قابل توجه دمای مطلوب در بدن برای یک دوره 3 اینچی شد.

در دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم، عصاره باعث کاهش قابل توجه دمای طبیعی بدن به مدت 6 ساعت پس از مصرف شد.

برای گروه آزمایشی  که با مخمر تحریک شده بودند. تا دمای بدن را افزایش دهند، عصاره گیاه فلوس کاهش مربوط به دوز دما را برای یک دوره 4 اینچی برای دو دوز نشان داد.

نتایج حاصل از مطالعه  نشان داد که عصاره غلاف گیاه فلوس در متانول دارای خواص ضد تب است که به طور قابل توجهی در مقایسه با دیگر گروه ها بالاتر بود.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

4.11. پتانسیل پاکسازی و ملین میوه گیاه فلوس

برگ‌ها و غلاف‌های گیاه فلوس علاوه بر گلیکوزید آنتراکینون دارای گلیکون‌های آنتراکینون هستند که به‌عنوان یک پاک‌نما عمل می‌کنند. و در طب سنتی متنوعی از جمله TCM، آیورودا و سایر موارد از زمان‌های بسیار قدیم استفاده می‌شوند.

اثر پاک کنندگی آنتراکینون موجود در میوه گیاه فلوس از طریق دو روش مستقل رخ می دهد. اولاً، یک مکانیسم شامل تغییر حرکت روده بزرگ است که منجر به انتقال سریعتر روده بزرگ می شود.

تغییرات حرکتی به طور غیر مستقیم به دلیل تقاضای زیاد در سلول های اپیتلیال ایجاد می شود. مکانیسم دیگر شامل اصلاح جذب کولون همراه با ترشح است که منجر به تجمع مایع منجر به اسهال می شود.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

4.12. پتانسیل کاهش چربی خون

در یک آزمایش, اثرات عصاره اتانی غلاف گیاه فلوس را با غلظت 50 درصد بر متابولیسم لیپید سرم با استفاده از سطح کلسترول بررسی شد.

نتایج  نشان داد که تجویز عصاره غلاف در دوزهای متناسب با وزن بدن در روز همراه با کلسترول به طور قابل توجهی از جذب کلسترول LDL و کل سرم، فسفولیپیدها و تری گلیسرید جلوگیری می کند.

4.13. پتانسیل ضد انگلی

اثربخشی انفوزیون گیاه فلوس برای مدیریت و درمان انگل با استفاده از عصاره آبی غلیظ و هیدروالکلی میوه فلوس با تزریق گلوکانتیم در داخل ضایعه مقایسه شد.

نتایج ثابت کردند  که میوه گیاه فلوس . می‌تواند روی نواحی بیمار موضعی انگلی همراه با گلوکانتیم برای کاهش دوز و زمان درمان هنگام استفاده از گلوکانتیم اعمال شود.

4.14. پتانسیل لاروکشی و تخم کشی

پشه‌ها عامل اصلی بیماری‌هایی هستند که توسط ناقلین منتشر می‌شوند، از جمله آنسفالیت و فیلاریازیس، تب زرد و مالاریا در میان سایر بیماری‌های ناشی از ویروس‌ها.

فرمول‌های مصنوعی به‌عنوان مثال، حشره‌کش‌ها و کویل‌های پشه، علاوه بر ایجاد مقاومت بر روی پشه‌ها، اثرات مضری بر سلامت انسان و محیط زیست می‌گذارند.

گونه های مختلف گیاهی و/یا اجزای آنها علاوه بر غیر سمی بودن و اقتصادی بودن، نقش حشره کش و همچنین کشتن یا مهار رشد پشه را ایفا می کنند.

مطالعات مختلف اثربخشی روغن‌ها و عصاره‌های گیاهی مختلف را بر روی لارو پشه‌ها گزارش کردند. گونه های گیاهی شامل سیترات بودند و عصاره آنها خواص بازدارندگی و لاروکشی را در برابر رشد آنوفل استفنسی نشان داد.

گیاه فلوس خواص و طریقه مصرف

5. نتیجه گیری

قبل از معرفی داروهای مدرن، داروهای گیاهی منحصراً درمان و مدیریت بیماری های مختلف را مدیریت می کردند. پیش بینی می شود که تقریباً 80 درصد از جمعیت سراسر جهان که در مناطق روستایی  در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه زندگی می کنند. هنوز تا حد زیادی به گونه های گیاهان دارویی و محصولات آنها وابسته هستند.

گیاه فلوس یک گیاه دارویی است که به طور سنتی به طور فراگیر در هند و ایران و سایر کشورها استفاده می شود. و دارای پتانسیل عظیمی برای بهبود زخم، خواص آنتی اکسیدانی و محافظت از کبد است.

گونه‌های گیاهی به‌طور گسترده در سیستم‌های دارویی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. و مطالعات مختلف گزارش میشود که گونه‌های گیاهی دارای خواص ضدالتهابی، محافظت از کبد، ضدسرفه، ضد باکتری، ضد قارچ هستند.

و به طور مشابه برای بهبود زخم‌ها استفاده می‌شود.

به وضوح به عنوان یک منبع عالی از گلیکوزیدها، تانن ها و فلاونوئیدها مشهورند که ممکن است از نظر پزشکی ضروری یا/و از نظر تغذیه ای ارزشمند باشند.

میوه گیاه فلوس دارای خواص درمانی متفاوتی است که می تواند به ویژه در درمان بیماری های گوارشی استفاده شود.

بسیاری از تحقیقات تایید می کنند که فلوس یک گیاه گیاهی با ارزش برای مدیریت بیماری های کبدی است. و سایر خواص پزشکی را نشان می دهد.

از مطالعات مختلف، عصاره گیاه فلوس دارای مواد فعال درمانی است.

نوشتهٔ پیشین
چگونه هفت چاکرا را فعال کنیم
نوشتهٔ بعدی
خواص گیاه بلاوری یا کهورک

محصولات پیشنهادی

جدیدترین مقالات