خواص محلب آلبالوی تلخ

خواص محلب آلبالوی تلخ چیست؟ محلب یا مهلب هسته یک نوع آلبالوی وحشی با طعم تلخ هست، که مصارف دارویی و همچنین مصرف بعنوان ادویه دارد. البته در علوم غریبه بعنوان بخور نیز استفاده می‌شود.

با نام های البالوی محلب یا گیلاس سنت لوسی نیز مشهور است، درختی برگریز است که بومی منطقه مدیترانه، ایران و بخش هایی از آسیای مرکزی است. ارتفاع آن تا 30 فوت می‌رسد و برای طعم تلخ دانه های آن که به عنوان ادویه در نان ها و شیرینی ها استفاده می‌شود، کشت می‌شود.

این درخت در اواسط بهار شکوفا می‌شود، با گل های معطری که زنبورها و حشرات را برای گرده افشانی جذب می‌کند.

درخت محلب به دلیل گل‌های بسیار معطرش به عنوان یک درخت زینتی کاشت می‌شود و می‌توان آن را در خاک‌های مختلفی از جمله خاکهای سبک (شنی)، متوسط ​​(لومی) و سنگین (رسی) کشت کرد.

این درخت خاک مرطوب را ترجیح می‌دهد و می‌تواند در نیمه سایه یا بدون سایه رشد کند.

خرید آنلاین دانه مهلب

خواص محلب آلبالوی تلخ

دانه های مهلب طعمی مشابه بادام تلخ با نت گیلاس دارد و به مقدار کم برای تیز کردن غذاهای شیرین استفاده می‌شود. چوب درخت سخت است و در کابینت سازی و لوله کشی استفاده می‌شود.

پوست، چوب و دانه ها حاوی کومارین هستند که دارای اثرات ضد التهابی، آرام بخش و گشادکنندگی عروق است.

به دور از سرزمین های بومی خود، اکنون درخت آلبالوی تلخ به عنوان یک درخت زینتی به دلیل گل های بسیار معطر خود در سراسر مناطق معتدل جهان کاشت می‌شود و رشد می‌کند.

فواید سلامتی میوه و دانه ها برای درمان

  • دیابت نوع 2
  • بیماری های قلبی
  • درد کلیه و شکم
  • سرطان
  • تنگی نفس
  • مالاریا

از خواص محلب کمک به  درمان موارد فوق می‌باشد.

طرز مصرف مهلب

دانه ها را داخل آسیاب کلا پودر کنید. با هسته و پوست بیرونی باهم.

برای کاهش اثرات دیابت نوع 2. ا قاشق چایخوری از پودر داخل یک فنجان آب خنک بریزید و میل کنید.

بهترین زمان مصرف شب قبل از خواب.

پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی. خصوصا بازکردن گرفتگی عروق قلبی. هر روز دوبار هر بار نصف قاشق چایخوری از پودر محلب داخل یک فنجان آب خنک بریزید و میل کنید.

هر روز دوبار یکبار صبح ناشتا و یکبار شب قبل از خواب.

خواص محلب و طرز استفاده برای درد کلیه و شکم. برای این منظور دو قاشق چایخوری از پودر مهلب را داخل یک فنجان ابجوش داغ بریزید.

20 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

صاف کنید و نیم ساعت قبل از ناهار میل کنید.

برای پیشگیری از سرطان. برخی اعتقاد دارند که محلب خواص ضد سرطانی دارد. و مصرف مداوم آن سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. و از سرطان پیشگیری می‌کند.

توصیه مصرف یک قاشق چایخوری از پودر داخل یک فنجان اب خنک محلب صبح ناشتا می‌باشد.

تنگی نفس. برای درمان تنگی نفس از پودر محلب استفاده کنید. دستورالعمل مصرف برای بیماری‌های قلبی را انجام دهید. چون محلب تنگی نفس خاصل از گرفتگی عروق قلبی را درمان می‌کند.

خواص محلب برای مالاریا. البته گنه گنه درمان بهتری است. ولی در کشورهای جنوب شرق آسیا استفاده از دمنوش پودر محلب برای درمان بیماری مالاریا مرسوم بود.

نکات مهم درباره دانه های مهلب

دانه را می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. و از خواص محلب بهرمند شد.

دانه های خشک شده به عنوان طعم دهنده در نان، شیرینی های شیرین، شیرینی ها و غیره استفاده می‌شود.

ادویه های استحصالی از دانه ها برای قرن ها در خاورمیانه و شمال آفریقا برای طعم دهی به نان، کیک، پنیر، کلوچه و غیره استفاده می‌شد.

مهلب به مقدار کم برای تیز کردن مواد غذایی و نانوایی استفاده می شود.

مصری ها عسل را با رب محلب مخلوط می کنند و مواد دیگری مانند کنجد و آجیل را به آن اضافه می‌کنند و به عنوان دسر یا میان وعده با نان مصرف می‌کنند.

از دانه ها در تولید صابون بادام استفاده می‌شود.

خواص محلب و احتیاط در مصرف

  • سم عمدتاً در برگ ها و دانه ها یافت می‌شود و با طعم تلخ آن به راحتی قابل فهم است.
  • معمولاً سم به مقدار بسیار کم در دانه ها وجود دارد که مصرف آن آسیبی به بدن نمی کند، اما هر دانه یا میوه که دارای طعمی بسیار تلخ باشد، نباید مصرف شود.
  • چون تلخی زیاد نشانگر وجود مقادیر زیاد سم در آن است.
  • پس اگر دانه آن خیلی تلخ است نخورید.
  • مصرف در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود. هرچند مصرف به میزان کم که بعنوان ادویه در برخی نان و شیرینی ها وجود دارد، بی خطر و ایمن است.

خواص محلب آلبالوی تلخ

 

نوشتهٔ پیشین
خواص گیاه دارویی توله
نوشتهٔ بعدی
داروی گیاهی سنگ صفرا

محصولات پیشنهادی

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید