نمک صورتی هیمالیا چیست؟ آیا اینه همه اغراق و دهل کوبی و خاصیت های منسوب عریض و طویل واقعیت دارد؟ عوارض احتمالی مصرف ان چیست و آیا مصرف آن ممکن است به سلامتی آسیب وارد کند.
در همه دنیا عوام اکثریت را تشکیل میدهند. دوست دارند حرفهای اغراق آمیز را بشنوند، آنرا بسیار بیشتر اغراق آمیزتر کنند و به سمع یکی دیگر برسانند. و با قیافه دانشمندانه به همکار یا زن همسایه فخر بفروشند.
و این معضل متاسفانه در کشور ما بسیار مرسومتر است. گویا همه ما علاقه داریم که یکی بیاید و سرمان کلاه بگذارد. از اینکه گول بخوریم احساس وجود و رضایت می کنیم.
اگر فکر میکنید که اشتباه عرض میکنم، همین الان صفحه را ببندید و مطالب سایت های دیگر در مورد نمک هیمالیا را بخوانید. و اگر طالب حقیقت هستید برگردید و مطالب مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
نمک صورتی هیمالیا چیست؟
شاید در مورد کشف نمک توسط انسان داستانهای زیادی شنیدید. نمیتوان با قطعیت جواب داد که اولین کاشفان نمک چه کسانی بودند. ولی گویا برای تایید اینکه مصریان اولین کسانی بودند که از نمک طعام استفاده کردند، شواهد بیشتری وجود دارد.
داستان ایرانی کشف نمک هم اشاره به تیمور لنگ دارد. که پس شکار خسته بر تنگه ای نشسته و ران کبابی شکار را تناول مینمود که گوشت از دستش زمین افتاد. وقتی دید از غلامان و چاکران کسی حواسش به او نیست، گوشت را برداشت و به تناول ادامه داد.
که متوجه طعمی خاص شد که گوشت کبابی را بسیار خوشمزه و طعمش را عمیق تر نمود. پس دوباره بر همان مکان انداخت و متوجه سنگ نمک شد و بقیه ماجرا.
ولی همه میدانیم که مرغوبترین و سالم ترین نمک، از سنگ نمک کانی استخراج میگردد. و برای انتخاب سالمترین نمک، بزرگترین نشانه، شفافیت سنگ نمک است. یعنی هیچ ماده معدنی دیگری در ترکیبش موجود نیست یا خیلی کم و اندک است.
و هر سنگ نمک که کدر باشد یا آبی یا صورتی یا هر رنگ دیگر، با قیمت بسیار نازل برای مصارف دام به دامداری ها ارسال میگردد.
داستان نمک صورتی هیمالیا
نمک صورتی هیمالیا از نظر شیمیایی شبیه نمک خوراکی است. حاوی 98 درصد کلرید سدیم است. 2 درصد بقیه متشکل از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم هست. همین ناخالصی ها به نمک هیمالیا رنگ صورتی روشن میدهد.
همین مواد شاید باعث تفاوت بسیار جزئی این نمک با نمک طعام معمولی بشود.
در ضمن هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد نمک صورتی هیمالیا دارای خواص سلامتی ویژه هست که آنرا از نمک طعام معمولی متمایز کند. یا تایید کند که نمک هیمالیا برای سلامتی بهتر از سایر نمک های مصرفی است .
نمک صورتی هیمالیا از نظر شیمیایی کاملا شبیه نمک خوراکی است. با چند ناخالصی اضافی.
البته این برای نمک صورتی هیمالیای اصلی صدق میکند که از ایالت پنجاب کشور پاکستان استخراج میگردد. نه نمک های صورتی رنگ موجود در بازار ایران که معلوم نیست ریشه اش کجاست.
برخی سودجویان نمک را در آب حل میکنند و رنگ اضافه میکنند. و سپس به بازار عرضه میکنند.
تنوع رنگی بسیار زیاد نمک صورتی که از نارنجی روشن تا سرخ کم رنگ هست همین عامل است.
خلاصه
نمک صورتی هیمالیا در اکثر کشورها عرضه میشود. ولی هیچ منبع معتبری مزایای سلامتی منیوب به این نمک را تایید نمیکند. حتی وارد کننده این نمک به کشور آمریکا هشدار جدی مبنی بر عدم تبلیغات اغراق آمیز و بی پایه و اساس دریافت نموده است.
- مصرف خوراکی نمک به مقدار اندک برای بدن لازم است. و کمی مصرف زیاد مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد میکند. نظیر ابتلا و تشدید فشارخون بالا. پس مصرف خوراکی نمک را به حداقل برسانید.
- از نمک های استاندارد استفاده کنید و گول تبلیغات بی پایه و اساس را که بدون توجه به سلامتی شما و فقط جهت سودجویی و مال اندوزی هستند، نخورید.
- ماسک صورت یا پاکسازی بدن و ….. خیلی سخنان اغراق آمیز، حرف مفتی بیش نیستند. آب این مایه پرارزش و اساس حیات را آلوده نکنید. شاید به نظرتان کم جلوه کند، ولی هر قطره این آب ارزشمند است. آنرا بیخود و بی جهت شور نکنید!
- به هیچ نمک هیمالیای خریداری شده از داخل کشور اعتماد نکنید. حتی اگر از یک سایت بسیار معتبر خرید کرده باشید.
- در انتخاب نمک خوراکی حتما به نشان استاندارد و بهداشت توجه نمایید.
- به معاونت بهداشت و درمان کشور عزیزمان ایران اعتماد کنید.