روش مصرف دانه خرفه چیست؟ ابتدا با این گیاه و خواص بی نظیریش آشنا میشویم. و سپس به طرز صحیح استفاده از تخم این گیاه دارویی میپردازیم. خرفه یک گیاه خودرو و مقاوم هست. به آب زیادی احتیاج ندارد و نور شدید خورشید و گرما را بخوبی تحمل میکند.
بخش های قابل استفاده گیاه تخم یا همان دانه و برگهایش میباشد. در برخی مناطق کشور و زمانهای مشخصی از سال که برگهای این گیاه لطیف است، برگها را بصورت خام همراه سبزی میل میکنند. یا همراه با سبزی آش میپزند. خصوصا آش کشک.
مقدار و روش مصرف دانه خرفه
بدون شک دانه مهمترین بخش دارویی گیاه خرفه هست. که مصرف خیلی زیادی در طب سنتی دارد. ولی اکثر مردم و حتی فروشندگان این دانه، روش استفاده صحیح از این داروی گیاهی را بلد نیستند.
- برخی همانند خاکشیر منقداری یک قاشق چایخوری از آن را به اب خنک اضافه مینمایند و میل میکنند.
- یا همانند تخم ریحان به آبجوش میریزند و میگذارند که دم بکشد.
- عده ای همانند بارهنگ در آب میجوشانند و مصرف میکنند .
که همگی موارد بالا روش استقفاده غلط و ناصحیح است. و باعث عدم جذب مواد دارویی دانه خرفه و در صورتی که بجوشد، باعث مرگ مواد موثر آن قبل از استفاده میباشد.
طریقه صحیح حاضر سازی و روش مصرف دم نوش خرفه
تنها روش صحیح مصرف به شرح ذیل است.
اولین مرحله این است که جنس مرغوب و تمیز بخرید که نیاز به تمیزکردن نداشته باشد. چون جنس نامرغوب را هرگز نمیتوانید داخل خانه پاک کنید.
میتوانید این محصول را با کیفیت بالا و کاملا تمیز بصورت آنلاین از عطاری زعفرانچی خرید نمایید و در محل کار و منزل تحویل بگیرید.
خرید آنلاین تخم خرفه
طرز تهیه دم نوش خرفه:
- از تمیزی دانه ها مطمئن شوید. در صورت نیاز دانه ها را پاک کنید.
- دانه ها را داخل آسیاب خانگی پودر کنید. و مطمئن شوید که همه دانه ها بطور کامل پودر شوند.
- پودر را داخل یک کیسه پارچه ای تمیز و متناسب با حجم و وزن پودر بریزید. و مثل چای کیسه ای پشت کیسه را با نخ تمیز ببندید. طوریکه نخ بطول 20 سانتیمتر آزاد باشد. و طول داشته باشد. تا بتوانید روی کیسه برای مرحله بعد کنترل داشته باشید.
- چهار لیوان آب را داخل یک کاسه بزرگ بجوشانید.
- وقتی کاملا جوشید، شعله را خاموش کنید.
- بلافاصله کیسه حاوی پودر دانه خرفه را همانند چای کیسه ای داخل آبجوش بالا پایین نمایید.
- تا زمانی ادامه دهید که رنگ آبجوش شیری رنگ شود. حداکثر 20 دقیقه کافیست.
- مایع شیری رنگ را خنک کنید و داخل بطری های یکبار مصرف بریزید و در یخچال خنک کنید و در یخچال نیز نگهداری نمایید.
- هر روز صبح ناشتا یک فنجان از دمنوش را میل نمایید.
خواص درمانی دانه خرفه
برای درک بیشتر از خواص این دانه، ابتدا باید با طبع و مزاج خرفه آشنا شوید.
خرفه سرد و خشک در اول و دوم معتدل میباشد.
مهمترین و اصلی ترین مورد مصرف دانه خرفه، برای رفع حرارت از بدن میباشد. این مهم بیشتر برای درمان گر گرفتکی بانوان در زمان یائسگی استفاده میشود. در این دوران حرارت بیش از حد در بدن بانوان انباشت میشود و موجبات ناراحتی و عذاب میگردد.
استفاده از دمنوش دانه خرفه که باید حتما به روش صحیح که در سطور بالا توضیح دادیم، بسیار به بانوان جهت گذار کم دردسرتر از این دوره زندگی کمک میکند. هرچند مصرف برخی عرقیات یا دمنوش ها نیز میتواند کمک کند.
مانند دمنوش چای ترش، دمنوش زرشک سیاه و از عرقیات، عرق بیوکن و نیز کاسنی و شاهتره . ولی هیچکدام به قدرت و تاثیر گذاری دمنوش تخم خرفه نیست.
دیگر خواص خرفه
- دارای امگا 3 هست و میتواند مقدار زیادی از امگا 3 مورد نیاز بدن را تامین کند.
- به رفع تب کمک میکند.
- خون را تصفیه میکند.
- چربی خون و قندخون را تا حدودی پایین میاورد.
- به رفع احساس تشنگی و عطش کمک میکند. این مسئله در ماه رمضان بسیار مهم است. پس مصرف یک فنجان از دمنوش دانه خرفه هنگام سحری را هرگز فراموش نکنید.
- حاوی مواد معدنی ضروری برای بدن مثل پتاسیم، منیزیوم و کلسیم میباشد.
- ویتامین c دارد.
احتیاط
- حاوی موسیلاژ است و مصرف اش برای مادران باردار ممنوع است.
- ممکن است باعث سقط شود.